Hlavní obsah

Šílenství v cíli. Emoce bouchly po závodě, piloti šli do sebe pěstmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoce po závodě pořádně probublaly. Zatímco vítězství v posledním díle slavného okruhového seriálu NASCAR a jeho Xfinity Series na Martinsville Speedway slavil Brandon Jones, pozornost diváků a kamer ale krátce po dojezdu mířila na jiné jezdce, mezi nimiž se strhla pořádná mela.

Foto: Steve Helber, ČTK/AP

Ty Gibbs (54) většinu závodu na Martinsville Speedway vedl. Po kolizi v závěru ale dojel až osmý.

Článek

Pustili se do sebe závodníci Ty Gibbs a Sam Mayer, pátý, respektive osmý v cíli, kteří si vyřizovali účty za to, co se dělo na trati.

Gibbse, jenž je vnukem vítězného kouče ze Super Bowlu a majitele týmu NASCAR Joea Gibbse, pořádně vytočil Mayerův manévr v závěrečné fázi závodu.

Ztratil totiž tempo poté, co jej Mayer zezadu natlačil na zeď v posledním kole. Gibbs většinu závodu vedl, ale po dramatu na poslední zatáčce se musel spokojit s osmým místem.

19letý pilot po dojetí do cíle vzteky vylezl ze své toyoty a šel si s Mayerem vše vyříkat. Došlo na strkanici a potom i na pěsti. Bitka se na chvíli odehrávala i na zemi, ale členům týmů se nakonec podařilo oba kohouty od sebe odtrhnout.

„Jen jsem ho (Gibbse) strčil, on se naštval a dal mi pár ran pěstí. Prostě vybouchl," komentoval incident Mayer s odstupem.

Podle zpráv z amerických médií byl při bitce zraněn i jeden z pořadatelů NASCAR a musel být odnesen na nosítkách.

Reklama

Související témata: