Hlavní obsah

Verstappen znovu bez bodů. Pokud chceme bojovat o titul, nesmí se to stávat, řekl naštvaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná je to nejrychlejší auto z celého seriálu, jenže taky je dost možná to nejméně spolehlivé. Ne, samozřejmě ještě brzy odepisovat úřadujícího šampiona F1 Maxe Verstappena z boje o letošní titul, jenže druhý výpadek ze tří závodů je pro něj zásadní ranou i velkým mementem. Zvlášť, když konkurenční Ferrari a především Charles Leclerc - jak dokázala nedělní Velká cena Austrálie - šlape. "Jsme míle pozadu, takže vůbec teď nemyslím na boj o titul, protože je pro nás důležitější vůbec dokončit závody," řekl Verstappen v Melbourne.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Mistr světa F1 Max Verstappen předčasně skončil na Velké ceně Austrálie.

Článek

Ještě ve 39. kole z celkových 58 byl druhý. Na suverénního Leclerca sice evidentně nestačil, nicméně druhou příčkou by minimalizoval "škody". Navíc když druhý vůz Ferrari s Carlosem Sainzem už byl dávno mimo hru. Na dlouhé rovince ale najednou pohonná jednotka redbullu zahaprovala. Verstappen musel zastavit a honem povolat hasiče, aby zkrotily plameny, které z vozu vycházely.

"Dnešek byl zase špatný. Neměl jsem rychlost, takže jsem věděl, že s Charlesem nemůžu bojovat, a tak nemělo smysl na něj vyvíjet tlak. Jen jsem si hlídal své pneumatiky, protože to vypadalo, že bude snadné udržet druhou pozici," vyprávěl pro britskou televizi Sky. „Jenže závod jsme zase nedokončili, což je docela frustrující a nepřijatelné."

Verstappen nedojel do cíle už v úvodním klání v Bahrajnu. Pak sice vyhrál v Saúdské Arábii, ale teď má znovu nulu. Red Bull pak ze šesti možných letošních dokončení, má jen polovinu. Verstappen je až šestý v pořadí MS a na vedoucího Leclerca ztrácí 46 bodů! A i přes výpadek Sainze má Ferrari v Poháru konstruktérů na Red Bull náskok 49 bodů.

A byť je odjetý teprve třetí z 23 závodů, stejně nic moc vyhlídky.

"Věděl jsem, že mám problém, takže visel otazník, zda závod dokončím. Ale pokud chceme bojovat o titul, tak se takové věci nemohou stávat," zlobil se Verstappen.

Zda šlo o stejný problém jako v Bahrajnu, netuší. "Nevím. Já jen zastavil auto, tým ho musí dostat zpět do továrny a vyšetřit. Za druhé místo jsme mohli mít dobré body, takže se teď musíme postarat o to, aby se to už neopakovalo."

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články