Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Laxní Bayern, Černý první na ráně a zářící borci v ofenzivě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myšlenky Bayernu na titul střídá spíše strach o udržení alespoň druhé příčky. Rozjetý Stuttgart má ztrátu pouze čtyř bodů. Expert David Jarolím se v novém Echu zabývá také situací Václava Černého i velkou formou ofenzivních hráčů napříč celou soutěží.

Foto: S využitím Reuters

Zklamaní fotbalisté Bayernu Mnichov

Článek

„Bayern vstoupil do utkání s Freiburgem totálně špatně, laxně, byl hodně nekoncentrovaný. Rychle prohrávali, když ve vápně neměli nikoho na odražený míč. Opakuje se bídné dostupování a obecně bránění v průběhu celé sezony. Od tohoto momentu se zvedli, dominovali, líbil se mi znovu autor branky na 1:1 Mathys Tel. Po přestávce se obraz hry moc nezměnil a Musiala krásnou akcí překlopil skóre. Jenže…

Řekl bych, že přišlo nešťastné střídání v 87. minutě. Trenér Thomas Tuchel poslal na trávník místo Musialy stopera Dayota Upamecana. Bayern začal hrát vzadu na tři, Freiburg se najednou dostával do více akcí. Přišel nedůraz ve vápně po autovém vhazování a 2:2. Oba góly z takové nepozornosti, nedostoupení. Proto už ztrácí na Leverkusen 10 bodů.

Navíc musí dávat pozor na třetí Stuttgart, náskok je jen čtyřbodový. Stuttgartu se daří, teď zvládl utkání na Wolfsburgu. Určitě se může na Bayern dotáhnout, s Leverkusenem hraje asi nejlepší fotbal v lize, má stabilní formu bez velkých výpadků.

Ještě zůstaňme chvíli u Wolfsburgu, v základní sestavě naskočil Václav Černý, ale šel hned o půli dolů. Přijde mi, že je vždy první na ráně. Nepodal nějaký super výkon, ale zase nemyslím, že by měl být hned vystřídán. Výkon Wolfsburgu nebyl komplexně optimální, Černý potřebuje více prostoru, aby mohl ukázat své ofenzivní dovednosti. Ona celkově situace v klubu není moc ideální, 13. místo se ziskem 25 bodů je daleko za očekáváním.

Teď zpět k Bayernu. V úterý ho čeká možná zápas roku v osmifinále Ligy mistrů. Doma bude proti Laziu Řím dohánět jednobrankové manko. Těžko říct, co by se stalo, kdyby Bayern nešel dál. Tuchelovi se vytýká komunikace s médii, mizerný vztah s oporami i některé tahy v průběhu utkání. Víme, že po sezoně pokračovat nebude, ale není vyloučeno, že může skončit hned. Bayern by pak musel hledat záložní řešení. Nemyslím, že už mají domluveného trenéra na dlouhodobou koncepci.

Leverkusen dnes jen krátce. Zvládl rýnské derby s Kolínem, když hrál od 14. minuty přesilovku. Jan Thielmann šlápl úplně nesmyslně Granitu Xhakovi na nohu a zcela právem viděl červenou. Kolín měl ještě na začátku poločasu šanci, kdy nastřelil tyč, ale Leverkusen si pak utkání pohlídal. Vyhrál 2:0 a musím opět zmínit, že se trefili wingbeci. Jeremie Frimpong už má na svém kontě 8 branek, Alejandro Grimaldo ještě o jednu víc. Často jak přes kopírák, kdy náběhem na zadní tyč dávají téměř do prázdné brány. Obrovská zbraň týmu Xabiho Alonsa, že rozhodují hráči z těchto pozic.

Obecně se hodně daří ofenzivním hráčům. Harry Kane má 27 gólů, Serhou Guirassy 20, Lois Openda z Lipska už je na čísle 17. Překvapivý je počin Ermedina Demiroviče z Augsburgu, ke 14 trefám přidal hned 9 asistencí. A v Hoffenheimu září Maximilian Beier. Podruhé za sebou skóroval dvakrát, je kandidátem pro německý národní tým. Poslední sezony dominoval Robert Lewandowski a za ním díra, teď sledujeme něco nového.

Motivací rozhodně může být blížící se Euro. Ne pouze pro domácí Němce, ale pro kohokoliv. Třeba nováček v bundeslize, Belgičan Openda, jen prokazuje, proč si ho Lipsko vybralo. Dával góly v Lens i Vitesse, opravdu kvalitní a zajímavý hráč do budoucna.

No a na závěr jedna nepříjemnost. Poslední Darmstadt padl doma s Augsburgem 0:6, prvních pět branek dostal za úvodních 29 minut. Strašné, laxní rozehrávka, celkově opravdu velká bída. Ano, Darmstadt dokázal remizovat s Brémami nebo na Gladbachu a i přes špatné výkony ztrácí na barážové místo Kolína jen čtyři body. Je to hratelné, jen podobné výprasky vám na motivaci, sebevědomí i při přípravě na další kolo rozhodně nepřidají.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.