Hlavní obsah

GLOSA: Boleslav v semifinále došla na hranu svých možností. Čtvrté místo nemusí brát jako zklamání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako loni skončili hokejisté Mladé Boleslavi před branami extraligového finále, zase nepřešli přes Třinec. Letošní vyřazení, které přišlo už po čtyřech duelech série s Oceláři, ale snesou zřejmě lépe než před rokem prohraný sedmý zápas po kontroverzním výkonu rozhodčích.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Vít Černý

Mladoboleslavský smutek po vyřazení týmu v semifinále play off.

Článek

Tentokrát boleslavský tým v sérii s obhájcem titulu došel na hranu svých schopností i sil, vlastně celé semifinále tahal za kratší konec. Trenér Radim Rulík si byl dobře vědom, že jeho svěřenci odehráli v play off 14 utkání během 29 dnů, když říkal: „Měli jsme daleko náročnější program než Třinec a myslím si, že v sérii nás to tam, kde se to lámalo, doběhlo."

Semifinále vedení klubu vezme jako splněný cíl. Sezona ale byla komplikovaná, s ohledem na rozpaky ze základní části asi nikdo v Mladé Boleslavi reálně nečekal, že se dostanou až mezi čtyři nejlepší týmy, když šli do předkola až z 11. místa. Od prosince měli Boleslavští dvojitý počet porážek než výher, nervózní atmosféra vyústila i v odchod asistenta trenéra Patery. Bruslaři nedávali góly, hned jedenáctkrát vyšli naprázdno, čímž vyrovnali černý extraligový rekord. Nefungovaly jim ani přesilovky, na oba tyto atributy nakonec mužstvo dojelo v semifinále.

Nicméně předtím, už v předkole proti ambiciózní Plzni, a hlavně pak ve čtvrtfinále s vítězem základní části hradeckým Mountfieldem hráči v boleslavském dresu předvedli, že mají play off hokej v krvi. Ukázali ohromné nasazení a obětavost, nasadili bruslivý hokej, beci se nebáli podporovat útok. Došlo k objevu nečekaného kanonýra Kelemena, který měl s bilancí 9+3 prsty v téměř polovině boleslavských gólů v bojích o titul. K parádním výkonům se rozchytal Krošelj a všichni v zelených dresech fungovali jako tým.

Na Třinec už tohle všechno ale bylo málo. Boleslav potřebovala vstřelit první gól, aby Třinec trošku otevřel hru. Jenže na ledě soupeře nedokázala dostat puk do jeho sítě za 140 minut ani jednou. Pečlivá defenzivní třinecká hra nedávala Boleslavi ani moc šancí.

Když už ve třetím utkání Středočeši nad úřadujícím mistrem konečně vedli, dokonce rozdílem dvou branek, totálně zpackali závěr. Právě v těchto momentech chyběly na straně boleslavského týmu zkušenost, určitá herní vyzrálost a přiznejme si, že i hokejová dovednost.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj při utkání s Třincem.

Nakonec hokejisté Mladé Boleslavi sklidili i přes vyřazení aplaus od vyprodaného hlediště. „O spokojenosti bych ale nemluvil, to je špatný rádce do další sezony," prohlásil Rulík, jenž bude mít pro příští sezonu k dispozici nově brankáře Novotného a neví, jestli bude ještě moct počítat s nejzkušenějším z obránců Ševcem. A Kelemena mu odláká zájem Arizony za oceán.

Reklama

Související témata: