Hlavní obsah

GLOSA: Lingr je jiný než Sor, jednou může být kapitán Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia uzmula výhru 1:0 v divokém prostředí v Kosovu proti Ballkani v pátém díle fotbalové Konferenční ligy trpělivostí, fyzickou zdatností a odhodláním, ne úplně krásou. Počtvrté za sebou zvítězila, symbolem jejího aktuálního vzmachu je záložník Ondřej Lingr. Příklad válečníka, jenž může být inspirací pro spoluhráče.

Foto: Sport.cz s využitím Právo/Vlastimil Vacek

Slávista Ondřej Lingr se stává klíčovým hráčem pražského týmu

Článek

Lingr prožívá ve vršovickém klubu třetí sezonu, svou pozici neustále zpevňuje, stává se platnějším a důležitějším členem kádru. Příkladem budiž jeho zařazení do rady starších po porážce v Kluži nebo vysvětlení trenéra Jindřicha Trpišovského, proč rodáka z Havířova ve čtvrtek v Prištině nesundal dřív ze hřiště, ačkoliv mu to tolik nešlo. „Je to hráč okamžiku, ve vápně je jako ryba ve vodě. A taky je vítězným typem," pravil Trpišovký.

Čtyřiadvacetiletý reprezentant vše zlomil vítězným gólem. Šel si za ním tak, jak je nastavený. Pořád se snaží tým hecovat, je plný emocí, adrenalinu a nezáleží na tom, jak mu to zrovna jde, nebo nejde. Není mu jedno, co se s mužstvem děje, cítí zodpovědnost za slavnou značku.

Je jiný než třeba útočník Yira Sor, v jehož případě Trpišovský rozplétá záhadu, proč v Kosovu najednou ožil, když předtím působil tak laxně. Je jiný než Christ Tiéhi, kterého kouč proti Ballkani střídal raději dřív, než na mužstvo seslal nějakou pohromu. Neuměl kumpánům pomoct.

Lingr to umí. I když jde ze hřiště, ostatní burcuje. Tým staví nade vše. Když se po brzkém vyloučení Oscara proti Boleslavi řešilo, jestli bude Trpišovský hned střídat, Lingr se hlásil, že se klidně obětuje a půjde dolů. V oslabení pak dal vítězný gól. Hezká odměna i sportovní příběh.

Je evidentní, že dorůstá v osobnost. Jednou bude možná kapitán Slavie. Sešívaní by hráčů jeho typu potřebovali víc. Lídry, hecíře, válečníky. Borce, kteří strhnou ostatní a soupeři je nemají rádi. V Edenu jich moc není.

Reklama