Hlavní obsah

Lingr letěl po gólu za fanoušky, oslavu měl připravenou. Moc jsem si to užil, hlásil. Výhra Sivassporu? Komplikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehrál nejlepší zápas. Úplně mu to nešlo. Ale ukázal, v jakého lídra roste a jak je pro zraněními těžce zkoušenou družinu platný a důležitý. Záložník Slavie Ondřej Lingr rozhodl pátou partii základní skupiny fotbalové Konferenční ligy v Kosovu proti místnímu Ballkani jedinou gólovou hlavičkou. „Jsem rád, že jsem pomohl zase gólem a že jsem rozhodl,“ vyprávěl Lingr po výhře 1:0 v útrobách stadionu Fadila Vokrriho v Prištině.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Slávista Ondřej Lingr (32) poté, co dal gól proti Ballkani.

Článek

Priština (od našeho zpravodaje) - Slavia zvyšovala své úsilí, domácí Ballkani víc a víc svírala. Moses Usor v 75. minutě po jedné standardní situaci vrátil do vápna míč, který propadl k Davidu Juráskovi. Ten ho hned poslal k druhé tyči, kde se pro centr sklonil Ondřej Lingr a hlavou trknul do balonu. Precizně, tvrdě, přesně tak, jak bylo potřeba. Obránce kosovského týmu míč tečoval jen do sítě. „Bylo jednoznačné, že budu hrát hlavou. Jsem rád, že jsem tomu dal dostatečnou razanci," líčil čtyřiadvacetiletý záložník.

Po gólu se hned rozběhl k sektoru fanoušků svého mužstva. Přeskočil reklamní bannery, přeběhl atletickou dráhu a přicupital k zídce, kde ho radostně horda fandů poplácávala po zádech. „Ani nevím, kolik lidí mě objímalo," smál se slávistický hrdina.

Oslavu měl připravenou. „Myslel jsem na to už před zápasem. Jen jsem musel překonat ty bannery, ale zvládl jsem to. Moc jsem si to užil a taky jsem chtěl, aby si vše užili fanoušci. Jsme strašně vděční, že nás sem přijeli podpořit," přiznal Lingr.

Jako vždy se vyždímal. Jako vždy byl do zápasu ponořený a emoce z něj tryskaly. Když šel pět minut po vstřelené brance z placu, zaťatými pěstmi hecoval spoluhráče. „Je pro nás strašně důležitý. Jeho výkon v poli nebyl dobrý, ale umí být na správném místě. Je to momentový, vápnový hráč. I proto jsme ho nechávali tak dlouho na hřišti," prohlásil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

„Ve vápně je jako ryba ve vodě. Umí ty situace dohrávat. A taky je to vítězný typ. I když zkazí devět balonů, jde si pro desátý. To je hrozně cenná vlastnost," přidal pochvalu ke střelci kouč. Ostatně Lingr rozčísl i nedávný ligový zápas proti Mladé Boleslavi, kterou sešívaní porazili i v oslabení.

Od té doby se nakopli. Pak přehráli v poháru druholigovou Duklu, smetli v ligovém derby Spartu a teď uspěli v Kosovu. „Jsme na nějaké vlně, řekli jsme si, že to dáme srdcem, což se nám daří. Navázali jsme na tohle i po derby, i když nám chyběli dva klíčoví hráči z toho utkání," odkázal Lingr na absenci záložníka Jakuba Hromady a útočníka Václava Jurečky, kteří nemohli nastoupit, protože nefigurují na soupisce pro Konferenční ligu.

Slavii pomohl příchod Ewertona, Brazilec si dovolil obejít protihráče, byl aktivní. „Určitě pomohl, zachoval klid. Tohle jsme po něm chtěli, říkali jsme mu, ať si vezme balon a dělá to, v čem je nejsilnější," přiblížil český reprezentant.

Když už byl vystřídaný, trpěl na lavičce. Závěr byl hektický, na začátku dlouhého nastavení chytil dvě velké šance soupeře Ondřej Kolář. „Hodně to smrdělo, Koli nás podržel," odfrknul si Lingr.

Slavii ale nepotěšil výsledek z Turecka, Sivasspor přejel Kluž 3:0. Sešívaní tak nejsou pány situace. Pokud Kluž za týden porazí Ballkani, nespasí červenobílé ani výhra nad Sivassporem. „Je to bohužel komplikace, ale pořád se budeme soustředit sami na sebe a budeme chtít vyhrát poslední zápas," reagoval Lingr na mrzutou zprávu z druhého utkání ve skupině.

Reklama