Hlavní obsah

Divočina v Prištině! Fanouškům Slavie po výhře nad Ballkani rozbili skla autobusu

Důležitá výhra a udržení naděje na postup do jarní fáze Konferenční ligy. Euforii z vítězství 1:0 na hřišti kosovského Ballkani slávistickým fanouškům nabourala divočina v ulicích. Na sociálních sítích se objevují drsné historky i fotky. Na těch, které na Twitteru zveřejnil trenér slávistického týmu U13 Jonathan Davies, jsou dvě rozbitá skla autobusu.

Foto: Laura Hasani, Reuters

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

„Zpátky v Praze po divokých 24 hodinách v Kosovu. Rozhodně nejnebezpečnějších, co jsem na fotbalovém zápase za nějakou dobu cítil," napsal Davies v pátek po šesté ráno. „Když jsme odjížděli, fanoušci soupeře házeli kameny na náš autobus (dvakrát) a rozbili okenní skla."

Je to patrné z dvou fotek: jedna okenní tabule byla rozbitá v přední části busu a druhá nad prostředními dveřmi.

Že v Prištině, kde se zápas odehrál, nebylo bezpečno, naznačují i další komentáře. „Zahrajeme si hru Každá ulice v Prištině je žhavá láva..." vyťukal na Twitter slávistický fanoušek Martin. A přidal výmluvné emotikony tří kuchyňských nožů.

„Velká zkušenost, ale vracíme se s třemi body," uzavřel svůj příspěvek kouč Davies. Slavia je ve své skupině se sedmi body třetí a v posledním kole k postupu potřebuje příští čtvrtek doma se Sivassporem uhrát víc bodů než Kluž s Ballkani. Pokud Kluž vyhraje, nebude slávistům stačit ani vítězství. Ballkani je už bez šance, což mohlo přispět k agresivitě kosovských příznivců.

Mimochodem, problémy s fanoušky jsou v podzimní Konferenční lize časté. Například ve skupině D odehrálo Slovácko zápas v Nice bez diváků, což se zopakuje i příští týden v Bělehradě proti místnímu Partizanu.

Na utkání Slovácka s Nice navíc domácí fanoušek trefil soupeřova brankáře pivním kelímkem do ramene. UEFA potrestala klub z Uherského Hradiště pokutou 10 tisíc eur a podmínečným uzavřením kotle pro domácí fanoušky s dvouletou zkušební dobou.

Reklama