Hlavní obsah

GLOSA: Současný Baník? S trabantem závod formule 1 nelze vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden si Baník připomene sto let od svého založení, náladu na bujaré veselí ale v klubu nemají. Z příznivého rozlosování v podobě čtyř domácích zápasů v úvodních šesti ligových kolech ostravští fotbalisté vytěžili pouhých pět bodů a krčí se na 12. místě tabulky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Baník doma selhal, na trávníku je zklamaný Eldar Šehič v ostravském dresu.

Článek

Co víc, pod vedením vymodleného kouče Pavla Vrby podává Baník mdlé výkony, na které fanoušci nejsou zvědaví. Po třetí domácí porážce to dali jasně najevo, když hráče vyzvali, aby svlékli modrobílé dresy a nedělali klubu ostudu.

Rozčarování z mizerného startu do sezony je na místě, jenže současný herní projev sotva někoho překvapí. Ostrava ještě na jaře, tudíž ne tak dávno, doma padla se sestupující Karvinou 0:3 a s Teplicemi, které také bojovaly o holé bytí, 2:4. Nové tváře z léta jsou jen Michal Frydrych a Karel Pojezný, z Pardubic dorazil náhradní brankář Jiří Letáček a už v rozehrané soutěži dorazil Chorvat Robert Miškovič. Z kterého jména vám spadne brada.

U většiny z nich si fanoušci museli otevřít internetový vyhledávač, aby zjistili, o koho vlastně jde. Je Vrbovou chybou, že se s tímto posílením spokojil. Na druhou stranu z klubu několikrát zaznělo, že prioritou je dát v ligovém týmu šanci odchovancům, že nechce jít cestou překotného rozhazování desítek milionů za hráče.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba.

Takže možná Vrbovi, pokud chtěl v Baníku pracovat, nic jiného nezbylo. Proč ale vedení klubu odmítlo prakticky domluvené trenérské angažmá s Pavlem Hapalem, jenž by měl možná lepší předpoklad vychovávat mladé hráče. Vsadilo na Vrbu s vírou v okamžitý úspěch. Když řídíte trabant, nikdy nemůžete vyhrát závod formule 1 a kvalita v dresech Baníku není.

Ostrava nenakoupila, nemůže se proto v krátké době výrazně zlepšit. Ani současné bídné rozpoložení hráčů a zřejmě i trenéra ničemu nepomáhá. K tomu ještě zranění opor, stopera Lischky a střelce Almásiho. Pokud chce Baník hrát poháry už příští rok, musí sportovní ředitel Alois Grussmann za těch pár dní, které zbývají do konce přestupního termínu v Česku, udělat s doplněním kádru vyloženě zázrak.

Reklama

Související témata: