Hlavní obsah

GLOSA: Trpělivost. Vyhazov kouče by Peltovi neulevil

Za tucet kol Jablonec nasbíral třináct bodů a v tabulce Fortuna ligy je na nelichotivém 12. místě. A jen díky lepšímu skóre nedlí na ještě horší pozici znamenající baráž. Přitom Severočeši před startem sezony vyhlásili boj o první šestku.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Vít Černý

Fotbalisté Jablonce po porážce s Plzní.

Článek

Místo toho na Střelnici ožívá noční můra z minulé sezony, kdy se ošemetnému play off Hübschman a spol. vyhnuli až v posledním kole nadstavby. K tomu všemu zelenobílí vypadli z domácího poháru s Vyškovem. Po sportovní stránce nepochybně malér.

Ve třetím nejmenším městě na prvoligové mapě tak mají i v tomto ročníku k selance daleko a majitel klubu Miroslav Pelta nemůže být s výsledky spokojený. A proč by také měl, když před sezonou kádr doplnili Jovovič, Heidenreich, Sejk, Šulc, Polidar a z hostování se vrátil Chramosta. V průběhu soutěže pak tým vyztužil Akpudje, Cools a naposledy Konda, přičemž malajsijský reprezentant rozhodně nepatří do kolonky levných hráčů. V Jablonci rozhodně nedisponují slabým kádrem. V tabulce by se měli rvát o lepší místa a takový je i cíl majitele.

Kouč David Horejš po vysoké domácí prohře s Plzní 0:3 připustil, že se cítí pod tlakem a uvidí se, co bude dál. Je však nad slunce jasné, že by se Miroslav Pelta unáhlil, kdyby se teď rozhodl ke změnám na trenérské lavičce.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se postaral o úvodní branku zápasu

Jablonci utekl začátek soutěže, když poprvé zvítězil až v osmém kole nad Hradcem Králové. Takhle bídný start se těžko dohání a stále na něj v tabulce doplácí. Kdybychom však vzali v potaz jen posledních pět kol, ve kterých Jablonec porazil doma Hradec Králové i Brno a zvítězil na Slovácku, je na čtvrtém místě za Plzní, Spartou a Slavií.

A byť naposledy prohrál s Plzní doma vysoko 0:3, bylo by ošidné zrovna ze zápasu s úřadujícími mistry, kteří v lize už skoro rok neprohráli, dělat ukvapené závěry. I proto, že Horejšův tým na hřišti nepůsobil nějak bezradně. Vypracoval si několik dobrých možností skórovat. Sejkovi či Chramostovi šance zneškodnil vynikající Staněk v bráně.

Celkově v počtu střel na branku je Jablonec v lize za dvanáct kol na čtvrtém místě. Pokud se tým nerozloží zevnitř, góly dávat začne. Potenciál na to má a ofenzivní sílu ještě zvýší Malínský, který by se měl brzy vrátit po zranění. Jablonec teď čeká těžké podještědské derby na hřišti Liberce a případná výhra v prestižním zápase Horejšův tým vrátí na vítěznou vlnu.

Reklama