Hlavní obsah

Plzeň umí přepínat. Ukazuje se psychická síla týmu, těší Bílka. Kopic na podzim dohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výprasky od evropských obrů je v lize nesráží. Plzeň po středeční domácí prohře s Bayernem v Lize mistrů triumfovala v Jablonci přesvědčivě 3:0. Na podzim tak po čtvrtém pohárovém zklamání brala v domácí soutěži znovu tři body. "Tým má velkou vnitřní sílu," říká útočník Tomáš Chorý.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se raduje z úvodní branky utkání

Článek

Úřadující mistři na severu potvrdili, že přepínat mezi nablýskanou nejlepší soutěží světa a tuzemskou ligou umí na jedničku.

„Vždy je potřeba zvládnout zápasy po evropských pohárech, protože tam se ukazuje psychická síla týmu a zatím to zvládáme dobře," pochvaloval si plzeňský kouč Michal Bílek.

Jeho tým po střetech s giganty Barcelonou a Interem Milán nejprve porazil Olomouc, pak Slavii i Mladou Boleslav. A teď po konfrontaci s mistrem bundesligy dobyl Jablonec.

„Po Bayernu jsme věděli, že to bude těžké utkání, protože Liga mistrů nás stála hodně sil. Jsem rád, že kluci k tomu přistupují výborně a dovedou se na následující ligové zápasy koncentrovat. Za tři body jsme moc rádi," dodal kouč aktuálně nejlepšího týmu ligy. Prozradil i špatnou zprávu. Na podzim se již na hřiště kvůli zranění lýtkového svalu nevrátí Kopic...

„Není lehké přepínat na ligu a jsem proto rád, že se nám to daří. Myslím, že tým má velkou vnitřní sílu. Je maximálně koncentrovaný na svůj výkon, což se odráží v zápasech jak s Bayernem, tak Jabloncem," pověděl útočník Tomáš Chorý, jenž Jablonec sestřelil dvěma zásahy hlavou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se postaral o úvodní branku zápasu

Poprvé skóroval už po dvaceti minutách. Kliment po rohovém kopu našel na zadní tyči Pernicu, ten míč vrátil do malého vápna, kde balon zblízka propasíroval do branky Chorý.

„Gól nás uklidnil," přiznal muž zápasu. Bílkův tým poté hrál podle svého zajetého scénáře a pragmaticky si hlídal si náskok a nakonec slavil výhru 3:0 a natáhl sérii ligové neporazitelnosti již na 33 zápasů.

Reklama