Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Kapitán je mimo sestavu a hráči Vítkovic se výkony postavili za trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Risk, nebo odvaha? Trenér Vítkovic Pavel Trnka, ve spolupráci s asistenty Jiřím Veberem a Romanem Šimíčkem, vyřadil ze zápasové sestavy kapitána Dominika Lakatoše a tímto krokem způsobil v hokejovém světě velké pozdvižení.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš vypadl ze sestavy svého týmu, trenér to zdůvodňuje výkonnostními důvody

Článek

Okamžitě se vyrojily zprávy o konfliktu v hráčské kabině, o neshodách kapitána s trenérem a také o tom, že Lakatoš chce odejít do jiného klubu, přestože mu stávající kontrakt ve Vítkovicích skončí až po následující sezoně.

Oficiální verzí jeho nepřítomnosti v posledních dvou zápasech jsou výkonnostní důvody. Trnka tímto zdůvodňoval Lakatošovu absenci poprvé v Olomouci (2:1) a stejně se vyjádřil i po domácím střetnutí s Kometou Brno, které Ostravané vyhráli s přehledem 4:0.

„Vysvětlím, vysvětlím to. Je to ze stejných důvodů jako poslední zápas, nevešel se do nominace z výkonnostních důvodů. Ať to zase ale nevyzní blbě. Říkám z výkonnostních důvodů, což samozřejmě znamená, že od něj čekáme více,“ říkal Trnka.

Lakatoš naposledy odehrál domácí utkání s Českými Budějovicemi (5:7) a vstřelil gól. V sezoně jich nastřádal ve 44 utkáních dvanáct, na sedmnáct dalších přihrál a kraluje klubovému bodování. O osm bodů zpět jsou zraněný Marek Kalus a obránce Stuart Percy. Přesto jej vítkovický trenér při tvorbě sestavy opomíjí.

Ať jsou důvodu jakékoli, vyřadit kapitána ze sestavy chce odvahu. A Trnkovi zatím jeho krok vychází. Tým se výkonem v Olomouci a především doma proti Brnu za trenéra postavil a ukázal, že dokáže hrát sebevědomý hokej i bez předpokládaného lídra. „To, co jsme si nastavili a řekli, jsme z velké části splnili. Byl to poctivý hokej. Soustředíme se na to, co chceme hrát, a tím je maximálně poctivý hokej,“ těšilo po úterní dohrávce s Kometou Trnku.

Trenér, jenž v sezoně vystřídal na vítkovické střídačce Miloše Holaně, dokázal tým nenápadně dostat z barážových míst až na aktuálně devátou příčku. V součtu posledních pětadvaceti kol jsou Vítkovice čtvrtým nejlepším týmem extraligy.

K vzestupu pomohl také Dominik Lakatoš, přestože v posledních duelech nebyl tolik produktivní, jak by se od něj čekalo. Nezapomínejme ale, že 26letý rodák z Kolína dovedl Vítkovice v této sezoně Ligy mistrů až do semifinále a jako první český hokejista vyhrál její produktivitu. V 11 zápasech si připsal 12 bodů a se sedmi góly se stal i nejlepším střelcem.

V nadcházejícím play off by se hráč jeho zkušeností, střeleckých dovedností i zarputilosti loňskému semifinalistovi proto jistě hodil. Zásadní pro další osud v týmu ale zřejmě bude, kdo dříve odhodí své ego. Zda trenér, nebo kapitán.

A taky to, zda Vítkovice zůstanou na vítězné vlně. Další utkání hrají Vítkovice v pátek proti Plzni, která na ně v tabulce ztrácí pět bodů. Vítkovice se chtějí na poslední chvíli protlačit do první osmičky, třetí výhra v řadě by jim k tomu mohla dopomoci. Bude u toho kapitán, nebo už s ním v Ostravě nepočítají?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články