Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Nuda nehrozí. Hokejové hvězdné války budou gradovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj titánů. Střet obrů. Hvězdné války. I takové titulky jste mohli na českých sportovních serverech číst před šlágrem třetího extraligového kola mezi Spartou a Pardubicemi. A středeční bitva dvou největších favoritů na titul v pražské O2 areně před zraky více než 10 tisícovek fanoušků rozhodně nenudila.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Komentář Jana Škvora k zápasu Sparty s Pardubicemi

Článek

Jasně, když budete chtít být za hnidopicha, nepřesností a chyb najdete spoustu. Nejen tu do očí bojící Moravčíkovu v rozehrávce předcházející pardubickému gólu na 2:2. I systémově šlo poznat, že jde teprve o start sezony.

„Přesto si myslím, že na to, že šlo teprve o třetí kolo, byl to z obou stran velmi kvalitní zápas,“ říkal po nájezdech kouč poražených Pardubic Václav Varaďa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Sparta - Pardubice 4:3sn Video: Tipsport Extraliga / BPA

Měl pravdu. Vždyť třeba sledovat souhru elitního sparťanského útoku Řepík, Sobotka Chlapík, byla pastva pro oči. Stejně tak na druhé straně lehkost kapitána Lukáše Sedláka nebo výkon Matěje Pauloviče, jenž na startu sezony dokazuje, že může patřit mezi jednoho z nejdůležitějších hráčů Dynama, přestože coby defenzivní útočník nikdy nebude hvězdou typu spoluhráčů Radila, Hyky nebo Sedláka.

Že to mezi Spartou a Pardubicemi bude díky jejich ambicím a rivalitě jiskřit, napověděla už středa. Co na tom, že se sezona teprve rozbíhá, už teď bylo na ledě k vidění několik šarvátek, včetně té dvou spoluhráčů z MS 2017 Sobotky s Radilem či bitky Irvinga s T. Zohornou na samém konci prodloužení.

Buďte si jistí, že s každým dalším ze tří vzájemných duelů základní části bude na ledě ještě rušněji. A to vůbec nezmiňuji play off, pokud by na sebe oba kolosy narazily.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Pardubice 4:3 (samostatné nájezdy- rozhodující gól P. Kousal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Na takový zápas bych očekával ještě víc emocí. Bude to gradovat, až se potkáme znovu,“ ví i Varaďa.

Ne, střety Sparty s Pardubicemi rozhodně nudit nebudou. Středa byla pouhou selankou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.