Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Byla to jedna velká jízda. Obrovská gratulace klukům i celýmu českýmu hokeji

Jedna velká jízda, jeden tým. Od prvního zápasu až po poslední. Čeští hokejisté ve finále domácího mistrovství světa porazili Švýcary 2:0 a po čtrnácti letech se stali mistry světa. Za mě obrovská gratulace klukům, managementu i celému českému hokeji.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Češi se stali mistry světa.

Článek

Finále jsme měli celou dobu pod kontrolou. Švýcaři občas zahrozili, ale na finále to bylo strašně málo. Kluci při honbě za vítězstvím před domácím publikem dodržovali disciplínu a systém. Už ráno jsem věděl, že budou hladoví po vítězství, a byl jsem přesvědčený, že vyhrajeme. Švýcaři sice zlato ještě nikdy nevyhráli, ale bylo mi jasné, že fanoušci kluky potáhnou a ti na ledě nechají všechno. A nechali.

Nebylo by fér hodnotit hráče jednotlivě. Finále sice rozhodl Pasta (David Pastrňák), ale všichni kluci odehráli skvělý turnaj. Nejde najít hráče, který by neměl formu nebo do toho týmu nezapadl. Ten tým byl složený, jak měl. Mraky lidí mu nevěřily. Těm trenér Radim Rulík zavřel pusu.

Gól Davida Pastrňáka ve finále mistrovství světa.Video: Česká televize

Přiznám se, že já sám nevěděl, co od toho týmu čekat. U některých hráčů byly spekulace, proč na turnaji nejsou. Já jsem na složení týmu od začátku turnaje neřekl jediné slovo. S hodnocením jsem čekal až na konec skupiny, protože tam pro mě začíná mistrovství. Skupiny jsou za mě zbytečné, protože tam hrajou týmy, co na takovém turnaji nemají co dělat. Kluci by byli méně unavení a viděli bychom pestřejší hokeje. Ale to je na jinou debatu a hlavně o tom rozhodují jiní.

Dosáhli jsme také na nový divácký rekord. Přes 797 tisíc diváků celkem. Pomohly tomu výsledky i příjezd kluků z NHL. Bylo to spojený s tím, že přišla Nagano horečka. Oslavy budou na náměstích i v barech po celé republice. Skvělí fanoušci, hrozně klukům pomohli v klíčových zápasech, kdy byli šestým hráčem.

Říkám si, jestli by při té sledovanosti a návštěvnosti nebylo lepší udělat mistrovství světa u nás častěji než jednou za deset let.

Každopádně obrovská gratulace klukům, realizačnímu týmu i celému českému hokeji.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.