Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Náš výkon graduje. Kdyby si měl někdo ustřelit hlavu pro tým, udělá to

Porazili jsme Švédy 7:3 a po 14 letech si na hokejovém mistrovství světa zahrajeme o zlato. Je to nádhera. Čekali jsme dlouho a přišlo to doma v ten nejlepší možný okamžik. Výkon nároďáku graduje, v semifinále byl zase o stupeň lepší než s Amerikou.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Česká hokejová reprezentace po fantastickém výkonu porazila Švédsko v semifinále MS

Článek

Na úvod musím říct, že deset gólů v semifinále asi nikdo nečekal. Já teda určitě ne. Říkal jsem si, že to bude o gólu, maximálně o třech. Byla z toho sice přestřelka, ale zaslouženě jsme vyhráli.

Ten tým funguje od doktora přes maséry až po posledního hráče. Tahle chemie tam musí být, to zkrátka nejde udělat uměle. Každý hraje za znak vepředu a nezáleží, co za jméno je vzadu. Z týmu čiší neskutečná euforie.

Bylo důležité, že jsme v první třetině dokázali rychle reagovat na švédské góly. Na našem týmu je ale vidět, že i když prohrává, jede si to svoje a věří si. Nikdy jsem to neříkal, ale připomíná mi to éru naší generace, když jsme vyhrávali. Prohráváte o gól nebo o dva? Nic se neděje. Hrajete svojí hru a věříte, že to přijde. Bojujete jeden za druhého a pak se to otočí.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Švédi mají skvělý tým. Bez pochyb. Výborné individuality, ale dám jeden příklad. Gól Nečiho (Martina Nečase) na 4:2. Karlsson tam uhýbá puku, namísto aby blokoval střelu. Tyhle detaily jsme my dělali. Ať tam padne Gudas, nebo někdo jiný. Trochu mě to u Švédů překvapilo, že tyhle detaily neplnili. U nás kdyby si měl někdo nechat ustřelit hlavu, tak to prostě udělá.

Pak získáte i sebevědomí, což se projeví třeba na tom, že Lukáš Sedlák jede dvakrát sám na bránu, pokaždé udělá stejnou kličku a stejně mu vyjde. To je logické vyústění toho snažení.

Kdybych si měl tipnout, očekávám, že ve finále půjdeme na Kanadu. Ale ať už tam bude ona, nebo Švýcaři… Náš tým je na takové vlně, že je schopen porazit kohokoliv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.