Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Rozjetá Slavia stupňuje tempo, fanoušci zdobili stadiony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První kolo nadstavby v boji o titul potvrdilo výsadní postavení Sparty a Slavie na špici tabulky. Pravda, obě S k vítězství dokráčela rozdílnými cestami, ale souhlasím s trenérem Letenských Priskem, že na krásný fotbal bylo kol dost a teď bylo hlavní udělat body, což se jeho týmu povedlo. Zvláště vzhledem k tlaku, pod jakým Sparta byla. Odmakala to jako tým s pokorou a klobouk dolů před ní. Stejně jako před Slavií, která i díky Jurečkovi rozstřílela v derby Bohemku a naladila se skvěle před další cestou na Letnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick Van Buren ze Slavie Praha oslavuje gól

Článek

Sparta v Olomouci vyhrála, pro někoho byla nejspíš šťastnější, šancí moc nebylo na obou stranách, ale na tři body dosáhla. Ano, diskutuje se o ruce Kairinena, ale podle mě míč zasáhl rukáv, takže penalta se správně nepískala. Už mě skoro unavuje ta hysterie a neustálé stěžování si, že proti Spartě si rozhodčí nic nedovolí odpískat. Přijde mi to zbytečné. Ano, Sparta asi momentálně nemá na to, aby soupeře přehrála pohlednými kombinacemi, ale hráči dřou, postavili se ke všemu čelem, zahodili ego a prostě bojují. A odměnou jim je, že zápas v Olomouci zvládli.

Velkou podporu měla Sparta ve fanoušcích, kteří zaplnili jednu z velkých tribun. To v minulosti měli předplacené „Chachaři", teď se k baníkovcům přidali i fandové Letenských. Když trochu předběhnu, tak ohledně fanoušků mám radost. Chodí jich víc a víc a prezentace se stále lepší. Vezměte si atmosféru na finále poháru, kde měli slávisté krásné choreo, snažili se sparťani a atmosféra byla vynikající. Zápasy se hrají ve vynikající kulise, mělo to fakt úroveň a těším se, že to bude pokračovat, Ano, vyprodáno nebylo třeba v Plzni, ale věrní fandové chodí dál. Nikdo by neměl zapomenout na to, co Viktorka dokázala.

Slavia si poradila s Bohemkou a nasázela jí šest gólů. Vypadá to, že formu načasovali sešívaní skvěle na rozhodující bitvy a proti klokanům si užili báječný večer. Eden slavil a je jasné, že tým Jindřicha Trpišovského pojede na Letnou pořádně sebevědomý. Pojede tam vyhrát, protože prostě vyhrát musí a naladili se na to báječně. Slavia předvedla řadu krásných akcí, Jurečka dal čtyři góly. Myslím, že Slavia je určitě spokojená, v jaké náladě k dalšímu derby vyrazí a na Letné se popere o úspěch.

Co se týče Plzně, asi došlo k vystřízlivění. Do bojů o titul už Viktorka nezasáhne, je jasné, že hráči mají v hlavách, co bude dál. Hodně z nich končí smlouva, podobně je na tom i trenér Michal Bílek. Je jasné, že klub potřebuje hlavně vyřešit otázku nového majitele, nebo významného finančního partnera. Pak se Plzeň dokáže odrazit dál, bude stavět kádr na další sezony a zase se bude prát v pohárové Evropě, byť tedy v příští sezoně nikoliv v Lize mistrů. Na prvním místě ale pan Šádek určitě má, že je třeba zabezpečit klub.

Ohledně boje o záchranu není nic moc nového. Zlín sice stáhl o bod manko na Pardubice, ale doma znovu nevyhrál, takže o spokojenosti nemůže být řeč. Stejně jako v Brně, které dostalo výprask od Baníku. Myslím si, že vedení Zbrojovky sáhlo ke změně na místě trenéra předčasně, kouč Dostálek měl rozdělanou nějakou práci. A chci zdůraznit, že to teď není nic proti Martinu Haškovi, jen mi to řešení prostě nepřijde ani s odstupem  nejšťastnější. Léčba novým koučem zatím úplně nezabírá.

Slavia má podle expertů jednoznačně nejsilnější lavičku. Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Bavil mě i zápas Českých Budějovic s Libercem. Hosté vedli o dvě branky, ale Dynamo se neskutečně zvedlo a otočilo výsledek. Sice se v té skupině o umístění hraje „jen" o milion korun, ale fanoušci se mohou dobře bavit. Tedy určitě více, než při bezbrankové remíze Mladé Boleslavi s Hradcem. Ten se už určitě těší na nový stadion, který bude pro jeho potřeby dostačující a skvělý.

Každopádně už se těším na další kolo. Sparta hraje se Slavií, tady derby může hodně napovědět, jak vážně to oba týmy myslí s mistrovským titulem. Bohemka se bude zvedat po šestigólovém direktu doma se Slováckem. Ve skupině o udržení hraje Brno s Pardubicemi, což je taky moc důležité utkání. Bude krásně, těšit se můžete na parádní podívanou i góly, tak všichni hurá na stadiony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.