Hlavní obsah

Boltův historický triumf sledovaly na Jamajce tisíce fanoušků

Kingston

Čtvrteční triumf Usaina Bolta, který jako první sprinter v historii obhájil olympijské zlato na stovce a dvoustovce, sledovaly na rodné Jamajce tisíce fanoušků. Příznivci přenos finále z Londýna sledovali na obřích obrazovkách a když si za Boltem pro stříbro a bronz doběhli jeho krajané Yohan Blake a Warren Weir, nadšeně skandovali "První! Druhý! Třetí!"

Foto: Gilbert Bellamy, Reuters

Tisíce lidí i s populárními vuvuzelami oslavovaly na Jamajce další zlatý triumf Usaina Bolta v olympijském finále na 200 metrů

Článek
Fotogalerie

Stejně jako předchozí finále závodu na 100 m provázely i druhý Boltův triumf dopravní zácpy, ale ani tentokrát si z nich nikdo kromě policistů nedělal těžkou hlavu. "Jamajko, právě jsi viděla něco naprosto neuvěřitelného," křičel z okénka vozu jeden z řidičů v euforii po hattricku běžců z karibského ostrova.

"První, druhý, třetí! Bolt, Blake a ještě ten další. První, druhý, třetí," skandoval fanoušek Garfield Grier, který přenos sledoval se svou třináctiletou dcerou věnující se atletice. "Bolt ví, jak to je: Nikdo na něj nemá! Kámo, Usain ví, kdo je jednička," citovala agentura AP dalšího příznivce Leonarda Batese.

Podle Jamajčanů se z Bolta vítězstvím stala žijící legenda, což není zdaleka jediný olympijský úspěch, kterého sprinter ve čtvrtek dosáhl. Na sociální síti Twitter zaznamenal také rekord v počtu příspěvků za minutu během her, když o něm diskutovalo 80 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.