Hlavní obsah

Den střelkyně Maruškové teprve přijde

PEKING

Česká pistolářka Lenka Marušková v nedělním závodě ve vzduchové pistoli skončila až ve třetí desítce. Přitom právě v této disciplíně si vybojovala účast v Pekingu. „Spokojená nejsem, jen trochu zklamaná. Dala jsem tři osmičky a to se na olympiádě nesmí. Sebralo to tři body a další do finále by se určitě našel mezi devítkami," řekla po závodě deníku Právo.

Článek

"Pořád mám silnější sportovní pistoli, v níž jsem v Aténách získala stříbro, takže vzduchovku beru jako takový rozjezd. Můj den teprve přijde, alespoň v to doufám,“ dodala Lenka Marušková s tím, že o ambicích nepřemýšlí.

Pro úřadující juniorskou evropskou šampiónku Michaelu Musilovou šlo o první olympijský start v kariéře a jeden z prvních velkých závodů mezi seniorkami. „Závod jsem zvládla dobře psychicky, ale technicky to bylo horší, dělala jsem zbytečné chyby. Samozřejmě to pětatřicáté místo není nic moc. Zejména, když vzduchovka je mojí silnější disciplínou. Beru to jako obrovskou zkušenost do budoucnosti,“ přiznala devatenáctiletá střelkyně.

„Já nejsem spokojený ani s jednou z nich. Měly navíc. Hlavně Lenka dala tři špatné rány. Nedokáží optimálně spojit spouštění a zamíření. Ale zejména pro Michaelu to byla dobrá škola. U Lenky očekávám boj o finále ve sportovní pistoli,“ dodal trenér Břetislav Putna

Reklama

Související témata: