Hlavní obsah

Propadák? To ne, brání se Marušková

Londýn

Měla se stát členkou české londýnské medailové galerie. Ale Královskou střelnici česká reprezentantka Lenka Marušková opouštěla zklamaná a o několik hodin dříve, než si vysnila. Neprošla totiž do finále střelby ze sportovní pistole, v kvalifikaci olympijské soutěže skončila ve středu v Londýně třináctá nástřelem 582 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lenka Mrušková opustí Londýn zklamaná.

Článek

„Počítala jsem s vyšším výsledkem. Když jsem viděla, jak body na monitoru ubývají, byla jsem nervóznější a nervóznější. Chtěla jsem prostě víc," lamentovala před cestou do olympijské vesnice.

„Měla jsem velkou smůlu. Šlo o rozdíly desetinek. Byla jsem přesná, ale ne natolik, abych se přehoupla do finále," posteskla si Marušková. „Střílela jsem strašně rychle a nedokázala zpomalit. Strhávala jsem střelbu doleva. Marně jsem si asi čtyřikrát nadávala, co se děje," krčila bezradně rameny.

Čekala boj o medaile

Ještě než kvalifikaci dokončily všechny soupeřky, byla smířená s nezdarem. „Sledovala jsem je odevzdaně. Byly lepší," věděla. „Ale byla spousta jiných závodů, s nimiž jsem byla nespokojená mnohem víc."

Londýn opustí zklamaná. Její očekávání byla mnohem větší. Vždyť letos při závodech Světového poháru ani jednou nechyběla na stupních vítězů, v předolympijské kvalifikaci v Mnichově byla třetí. „Jsem trošku zklamaná, čekala jsem boj o medaile," mračila se střelkyně, která byla ve vzduchové pistoli v neděli osmá. Těšila se, jak ve své silnější disciplíně prodá schopnosti. „Jenže jsem si připustila myšlenky, že spousta lidí čeká medaili. Nemohu říct, že by moje středeční vystoupení bylo propadákem. Jiné holky byly prostě lepší," hodnotila třinácté místo.

Reklama

Související témata: