Hlavní obsah

Zakopalové opět olympiáda nevyšla. Prezidenta si nevšimla

Londýn

Třetí hry, třetí rozlučka v prvním kolem. Olympijský úspěch není Kláře Zakopalové souzený. Cestu pavoukem jí neulehčil už londýnský los, když v prvním kolem narazila na Italku Francesku Schiavoneovou, která ji na stejných kurtech vyprovodila o tři týdny dříve ve 3. kole Wimbledonu 6:0, 6:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Klára Zakopalová olympijské prokletí nezlomila.

Článek

V sobotu na travnatých dvorcích vzdorovala tři sety, ale rozloučila se výsledkem 3:6, 6:3, 4:6 stejně jako v Aténách a Pekingu v 1. kole. „Co se dá dělat, prohra jako prohra. Ale nemůžu říct, že by to byla pokažená olympiáda. Nechala jsem tam všechno, Schiavoneová je 22. hráčka světa," vykládala třicetiletá tenistka. S možností reparátu za čtyři roky v Rio de Janeiru nepočítá. „To už asi hrát nebudu," říká.

Z prezidenta by byla nervózní

Začátek jejího zápasu na menším kurtu číslo 16 sledoval i prezident Václav Klaus, ale Zakopalová jeho přítomnost ani nepostřehla. „Vůbec nevím, že tam byl. Ale možná je to lepší, protože už se na mě jednou díval na Štvanici a byla jsem z toho dost nervózní," vybavovala si.

Na jejím hlase byl znát ucpaný nos, důsledek nachlazení, kvůli němuž musela skrečovat čtvrtfinále turnaje v Bastadu. „Měla jsem tam horečky, teď už mě trápí jen rýma, ale těším se, až se pořádně vyléčím," přiznávala Zakopalová.

Londýn se chystá opustit hned v pondělí. „Klidně bych tu zůstala déle, ale je tu tráva a já potřebuju trénovat na betonu," vysvětlovala. Atmosféra olympijské vesnice se jí bude opouštět těžko. „Sedíme tam s atletkami v obýváku u televize, člověk pozná někoho jiného, nevidí pořád ty stejné obličeje. A o čem se bavíme? To nemůžu říct, jsme holky, tak je jasné, že jen sport neřešíme," smála se.

I Zakopalová se zapojila do burzy odznáčků, oblíbené olympijské disciplíny. „Už jsem jich takových dvacet vyměnila, český mi nezbyl ani jeden, tak si pečlivě vybírám," ujišťovala. Největší londýnský hit? „Hodně frčí Kanada, má takový pěkný velký červený odznáček," líčila s úsměvem.

Reklama