Hlavní obsah

Krpálkův zlatý souboj sledovalo na ČT více než milión lidí

Čtvrteční vítězné olympijské finále judisty Lukáše Krpálka sledovalo na programu ČT sport 1,049 miliónu diváků. Bylo to 37,3 procenta lidí, kteří se v tu chvíli dívali na televizi. ČTK o tom informovala mluvčí České televize Karolína Blinková. Na programu ČT2 byl nejsledovanějším pořadem čtvrtfinálový zápas tenistky Petry Kvitové s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, dívalo se na něj 375 000 lidí.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Judista Lukáš Krpálek slaví olympijské zlato.

Článek
Fotogalerie

Dosud si přenosy z olympiády v Riu na kanálech ČT naladilo alespoň na tři minuty 4,6 miliónu diváků. Hry by se tak mohly stát nejsledovanější olympiádou v historii České televize. Rekord zatím drží ZOH 2014 v Soči, které vidělo 7,4 miliónu diváků, na londýnské soutěže se před čtyřmi lety dívalo 6,3 miliónu lidí. Program v Riu poběží až do 21. srpna.

Krpálek ve finále kategorie do 100 kilogramů ve čtvrtek večer porazil nasazenou jedničku Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu na ipon a získal první české zlato na letošních hrách. Pětadvacetiletý reprezentant se stal teprve druhým českým judistou, který dokázal pod pěti kruhy vybojovat cenný kov.

Reklama

Související témata: