Hlavní obsah

Nejet na olympiádu kvůli viru zika? Pohodlná výmluva, říká golfista

Rio,Praha

Jak se blížila olympiáda v Riu, sílily hlasy o viru zika, s tím také přibývaly omluvenky sportovců. Ty se týkaly výrazně golfistů. Nyní už je absence elitních golfistů v Riu obehraná písnička, ale turnaj bude. Bude na něm i Martin Kaymer, který bude Německo reprezentovat i s českým rodákem z Mariánských Lázní Alexem Čejkou.

Virus zika? Výmluvá, říká golfistaVideo: SNTV

 
Článek

„Upřímně, je smutné, že tady vůbec o takové věci jako je absence hráčů kvůli viru zika, ve chvíli kdy se golf dostal do programu, musíme mluvit. Pro mě je velmi těžké pochopit, proč někteří lidé nechtějí být součástí největší sportovní akce, která existuje. Nemám proto žádné vysvětlení. Všichni známe oficiální důvody, ale já osobně si myslím, že pro mnoho hráčů je to jen hodně pohodlná výmluva, ale každý se musel rozhodnout sám," pronesl Kaymer a diplomatickou odpověď vůbec nehledal. „Myslím, že je to velká škoda, je to smutné, že se někteří rozhodli nebýt tady toho součástí," dodal.

Konkurentem Němce bude také španělský golfista Sergio Garcia, který už má za sebou první trénink v Riu. „Ráno jsem si vyzkoušel jamky, které byly připravené. Hřiště je velice dobré," zhodnotil krátce své odpaly. A to, jestli golf v budoucnu zůstane součástí her, neřeší, vždyť ty v Brazílii pro něj ještě ani nezačaly.

„Jediné, co můžeme udělat, je zahrát tady, co nejlépe umíme. Reprezentovat naše země a náš sport, výbor pak rozhodne. Je to opravdu speciální zážitek, a tak doufáme, že si ho budeme moci zopakovat ještě mnohokrát."

Reklama

Související témata: