Hlavní obsah

USA - Polsko 3:0Polští mistři světa znovu na olympijské stupně nedosáhnou

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Dlouho trvalo, než se američtí volejbalisté na olympijském turnaji rozehráli, ale dnes vyřadili polské mistry světa a jsou v semifinále. Poláci ani v Riu nezrušili čtvrtfinálovou kletbu, v bojích o medaile budou chybět už počtvrté v řadě. Stejně jako Američané naopak žijí svůj zlatý sen ruští obhájci titulu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Smutný polský volejbalista Karol Klos.

Článek

Tým USA vedený Johnem Sperawem přitom začal turnaj v Riu dvěma prohrami. Nejprve od Kanady, pak od Italů. Až čtvrteční vítězství nad domácí Brazílií jim zachránilo postup ze skupiny a v dnešním čtvrtfinále přehráli Poláky 3:0. Po skvělém servisu poslední mistry světa ubránili a odměnou jim bude páteční semifinále proti Itálii.

"Bolí nás to všechny, ale byli lepší. Hlavní rozdíl byl v servisu, Američané ho měli účinnější, taky předvedli skvělou práci na bloku," řekl francouzský kouč Poláků Stéphane Antiga. Američané celé čtvrtfinále odehráli bez střídání, nejvíce bodů 15 nasbíral smečař Aaron Russell.

Rusové, kteří před čtyřmi lety v Londýně brali zlato po neskutečném obratu ve finále s Brazílií, vyřadili ve čtvrtfinále Kanadu rovněž 3:0. Jejich dalším soupeřem bude domácí Brazílie.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Volejbal - muži:
Čtvrtfinále:
Rusko - Kanada 3:0 (15, 20, 18)
USA - Polsko 3:0 (23, 22, 20)
Itálie - Írán 3:0 (29, 19, 17)
Brazílie - Argentina 3:1 (22, -17, 19, 23)

Reklama

Související témata: