Hlavní obsah

Šafářová má střevní potíže. Bude hrát čtyřhru? Nic nezabírá, posteskl si kouč Pála

Rio de Janeiro

Zdravotní trable donutily českou tenistku Lucii Šafářovou vzdát zápas druhého kola olympijského turnaje. Po prohraném prvním setu s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 2:6 devětadvacetiletá reprezentantka po konzultaci s lékařem odstoupila.

Foto: Toby Melville, Reuters

Lucii Šafářovou (vpravo) v Riu trápí střevní problémy. Nastoupí po boku Barbory Strýcové k dalšímu zápasu ve čtyřhře?

Článek

„Lucka má střevní potíže. Nebyla v ideálním stavu už před prvním zápasem, který ale ještě i přes velkou únavu zvládla. V neděli šla na čtyřhru proti sestrám Williamsovým bez rozehrávky, jenže při deblu nemusí tolik běhat. V noci před zápasem druhého kola singlu byla ještě v půl sedmé ráno vzhůru, až pak na chvilku usnula. Ale šla to prostě zkusit," vykládal Petr Pála, vedoucí české tenisové výpravy v Riu.

„Je to velká smůla, protože její šance na postup byly velice slušné. Nikdo netuší, jestli jsou problémy z jídla. Už je dva dny v péči lékařů, ale nic nezabírá. Je mi Lucky líto, protože hrála výborně," pokrčil rameny Pála. „Nicméně pro zápas druhého kola čtyřhry snad bude připravená. Moc chce hrát," přiblížil Pála pocity Šafářové, které se hned ujali čeští lékaři.

I bez ohledu na zdravotní potíže Lucie Šafářové nahlásil vedoucí české tenisové výpravy jako pár pro případnou nominaci do smíšené čtyřhry Lucii Hradeckou s Radkem Štěpánkem.

Reklama

Související témata: