Hlavní obsah

V 15 letech byla na olympiádě. Co ukáže Hingisová po 20 letech?

Rio,Praha

Jaký bude návrat? Před dvaceti lety ji bylo patnáct let, když vstoupila do tenisového olympijského turnaje. Martina Hingisová v Atlantě vypadla ve druhém kole dvouhry. Dnes jí je pětatřicet let, v Riu nastoupí do čtyřhry s Timeou Baczinszkou, obě budou reprezentovat Švýcarsko.

Martina Hingisová po 20 letech na olympiádě.Video: SNTV

 
Článek

„Cítím se znovu jako juniorka, mám zkušenosti z Atlanty. Za těch dvacet let se toho hodně změnilo. Je těžké popsat, jak se ctím. Budu se snažit," řekla už v Riu hráčka s českými kořeny.

Hingisová za dvacet let prožila velké chvíle profesionální kariéry. Ovládala Grand Slamy, byla světovou jedničkou, ukončila kariéru, vracela se. To vše potkalo hráčku pocházející s česko-slovenské rodiny.

V roce 2011 ji časopis Time zařadil mezi 30 legend ženského tenisu. V roce 2013 byla přijata do Mezinárodní tenisové síně slávy.

Její současná kolegyně do čtyřhry je o osm let mladší, znají se, ale nikdy spolu nehrály, v Brazílii je čeká premiéra. „Miluji ducha her, je pro mě ohromná čest hrát na tomto turnaji. Martinu jsem sledovala už jako dítě, takže je úžasné, že s ní mohu hrát čtyřhru."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.