Hlavní obsah

Jsem totálně zničená! Favoritka na zlato v Tokiu vyřazena z týmu kvůli covidu

Londýn/Praha

Olympijské hry ještě ani nebyly oficiálně zahájeny a pro některé sportovce už medailové sny zhasly. Pozitivní testy na covid komplikují život i reprezentantům v české výpravě, úplně ze hry je už také světová jednička a jedna ze žhavých kandidátek na zlato - britská střelkyně Amber Hillová, která se s krachem olympijského snu jen těžko vyrovnává.

Foto: @amberjohill

Elitní britská střelkyně Amber Hillová v Tokiu o medaile bojovat nemůže.

Článek

Rodačka z Windsoru měla v Tokiu startovat ve skeetu, který je na programu v neděli a pondělí. Před odletem však byla kvůli pozitivnímu testu z britské výpravy vyřazena.

„Nejsou slova, kterými bych uměla popsat, jak se teď cítím. Po pěti letech tréninku a příprav jsem totálně zničená, když musím oznámit, že jsem měla pozitivní test na covid 19. Musela jsem opustit britskou střeleckou reprezentaci," napsala zdrcená finalistka z Ria 2016.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Amber x (@amberjohill)

„Ačkoliv nemám žádné příznaky, nastoupím do izolace podle vládních nařízení. Chtěla bych všem v britském olympijském týmu popřát hodně štěstí, obzvlášť pak střelcům, od kterých se mi dostalo velké podpory během celé mojí kariéry," dodala.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

„Celým srdcem myslím na Amber, jsme velmi smutní, že s námi nemůže v Tokiu být. Je neuvěřitelně talentovanou sportovkyní. Doufáme, že ji uvidíme na příští olympiádě," litoval absence jedné z hvězd šéf britské výpravy Mark England.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: