Hlavní obsah

Olympijskou čtvrtku vyhrál Gardiner z Baham, Američané bez medaile

Aktualizováno

Olympijské finále v běhu na 400 metrů vyhrál v Tokiu mistr světa Steven Gardiner z Baham v čase 43,85 sekundy. Američané zůstali ve své parádní disciplíně, v níž získali devatenáct olympijských titulů, opět bez medaile.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Olympijské finále v běhu na 400 metrů vyhrál v Tokiu mistr světa Steven Gardiner z Baham

Článek

Gardiner v této sezoně nebyl příliš vidět, měl daleko k hranici 44 sekund, ale ve finále se dostal patnáct setin pod ni. Jeho finiši nikdo ze soupeřů neodolal. Pro stříbro doběhl Anthony José Zambrano z Kolumbie a Kirani James z Grenady přidal k devět let starému zlatu z Londýna bronz.

Obhájce zlata a světový rekordman Wayde van Niekerk nepřekonal zdravotní problémy a skončil už v semifinále. I proto si Američané dělali zálusk na navázání zlaté šňůry, kterou jim James v Londýně po sedmi výhrách v řadě přetrhl. Michael Cherry ale skončil čtvrtý a Michael Norman, autor čtvrtého nejlepšího času historie, až pátý.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata: