Hlavní obsah

Veslař Rosetti nakonec obdržel bronz, i když kvůli covidu nejel finále

Italský veslař Bruno Rosetti nakonec obdržel bronzovou medaili, přestože kvůli pozitivnímu testu na koronavirus přišel o finále olympijského závodu čtyřek bez kormidelníka. Italové s narychlo povolaným záskokem ve středu obsadili třetí místo za Austrálií a Rumunskem.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Zleva Giuseppe Vicino, Matteo Lodo, Bruno Rosetti a Matteo Castaldo

Článek

Třiatřicetiletý Rosetti se podílel na postupu posádky z rozjížďky do finále, ve kterém ho ale nahradil Marco di Costanzo. Podle původních informací světové veslařské federace neměl v takovém případě Rosetti na medaili nárok, nakonec ji ale podle pravidel Mezinárodního olympijského výboru (MOV) dostal.

Podle vyjádření výboru sportovci, kteří se zúčastnili předfinálových klání, medaile obdrží, ale nevystoupí na stupně vítězů. Rosetti, který je stále v karanténě, rozhodnutí MOV ocenil.

Už více než dvacet sportovců muselo odstoupit ze soutěže poté, co byli pozitivně testováni na covid-19. Z českých olympioniků přišli o start plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou, cyklista Michal Schlegel a stolní tenista Pavel Širuček.

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mohli hrát až od druhého utkání a vinou úvodní kontumace vypadli ve skupině.

Reklama

Související témata: