Hlavní obsah

Špaček byl k nepřeslechnutí, Lotyš s Američanem ho vytáčeli: Vždyť jsme šli ven za každou kravinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména ve třetí třetině a následném prodloužení zápasu se Švýcarskem, který v pekingské hale oficiálně sledovalo 834 diváků, byl k nepřeslechnutí.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Jaroslav Špaček.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Asistent trenéra hokejové reprezentace Jaroslav Špaček hodně hlasitě dával najevo nespokojenost s výkonem hlavních rozhodčích Lotyše Ansonse a Američana Bruggemanna.

„Nepískali, jak bychom si představovali. Kdybychom měli aspoň čtyři přesilovky, nemohl by se nikdo divit. Fauly tam totiž byly. Oni jsou ale páni na hřišti a oni to musí rozhodnout. Jenže nerozhodli," říkal už s denním odstupem Špaček, který v pátek oslavil 48. narozeniny.

„Když pak vidíme, že my jsme vylučovaní za každou kravinu... A my dostaneme jen jedinou přesilovku oproti čtyřem švýcarským... Přitom ty fauly na nás tam byly jasné. Mělo by to být ohodnoceno na obou stranách. Pak jsme samozřejmě rozezlení, když tomu tak není," pokračoval Špaček.

A mrzelo jej, že hlavní arbitři ani nepřijeli k české střídačce, aby jí vysvětlili svůj pohled na věc.

„Moc se o tom s námi bavit nechtěli. Je ale pravda, že jsme všichni byli trochu podráždění. Musíme se uklidnit a věřit, že ty přesilovky taky dostaneme. Musíme si za tím jít, dostávat se do šancí, abychom taky byli faulovaní," věděl Špaček a smál se, že si aspoň halekáním na sudí procvičil angličtinu.

Už nejsme hokejová velmoc, říká EliášVideo: Sport.cz

„Trochu dost jsem si ji procvičil. Mrzí mě to, ale šance na přesilovky tam byly, něco odpískat měli," stojí si za svým olympijský šampion z Nagana.

Reklama

Související témata: