Hlavní obsah

Podruhé „bramborová“! Soukalovou o medaili znovu připravila poslední střelba

Krasnaja Poljana
Aktualizováno

Historie se opakuje! Zatímco čtvrté místo ze stíhacího závodu brala Gabriela Soukalová všemi deseti, protože se k němu propracovala až z 29. příčky, ze čtvrtého místa z pátečního vytrvalostního závodu bude smutná. O medaili totiž přišla stejně jako v úterý při poslední střelecké položce, v níž jednou chybovala. Soukalová tak znovu získala „bramborovou“ medaili. Veronika Vítková skončila šestá. Zvítězila Běloruska Darja Domračevová.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová na trati intervalového závodu na 15 km v Soči.

Článek
Fotogalerie

Hned od prvních metrů vítězka stíhacího závodu Domračevová ujížděla všem soupeřkám, a přestože udělala na první stojce jednu chybu a připsala si tak trestnou minutu, v celém závodě jednoznačně vedla. Do cíle dojela s více než minutovým náskokem před druhou Selinou Gasparinovou ze Švýcarska a svou krajankou třetí Naděždou Skardinovou, které těžily z bezchybné střelby.

Celý závod byla v boji o medaile Veronika Vítková, která byla na střelnici v úvodních třech položkách bezchybná. Při závěrečné střelbě na ni ale dolehl tlak a jeden terč nedokázala trefit. Její čas nakonec stačil na šestou příčku.

To Soukalová, která vyhrála oba vytrvalostní závody Světového poháru v probíhající sezóně, minula poprvé v úvodní položce vestoje. Díky vynikajícímu běhu se ale znovu dostala do boje o cenné kovy. Ty by ji určitě neminuly, kdyby poslední střeleckou položku zastřílela za nula. To se jí ale stejně jako při sprintu nepodařilo a rodačka z Jablonce tak podruhé v řadě skončila na nepopulární „bramborové" čtvrté příčce.

Podařený závod má za sebou Eva Puskarčíková, která na střelnici chybovala jen jednou a skončila na 22. příčce. Čtvrtá česká reprezentantka Jitka Landová skončila šedesátá.

Biatlon
Ženy - vytrvalostní závod na 15 km
1. Domračevová (Běl.) 43:19,6 (1 tr. minuta)
2. S. Gasparinová (Švýc.) -1:15,7 (0)
3. Skardinová (Běl.) -1:38,2 (0)
4. Soukalová (ČR) -1:57,5 (2)
5. Bescondová (Fr.) -2:14,4 (2)
6. Vítková (ČR) -2:26,4 (1)
7. Džymová -2:30,3 (1)
8. Pidhrušná (obě Ukr.) -2:39,9 (1)
9. Mäkäräinenová (Fin.) -2:42,9 (3)
10. Palková (Pol.) -3:07,7 (0)
...
22. Puskarčíková -4:15,0 (1)
60. Landová (obě ČR) -8:46,1 (6)

Reklama

Související témata: