Hlavní obsah

Sjezdařky budou na OH bojovat o medaile v kombinaci už ve čtvrtek

Pchjongčchang

Kombinační závod žen ve sjezdovém lyžování se v Pchjongčchangu pojede o den dřív, než bylo původně plánováno. Pořadatelé olympijských her ho kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesunuli z pátku na čtvrtek. Ve stejný den se tak budou v Koreji v alpských disciplínách rozdělovat dvě sady medailí, na programu je totiž i slalom mužů. Podle upraveného programu, který dnes zveřejnili organizátoři ZOH, začnou čtvrteční soutěže ve 2:00 SEČ prvním kolem slalomu mužů ve středisku Jongpchjong. Ženy odstartují v Čongsonu ve 3:30 sjezdem. Druhé kolo mužského slalomu je naplánováno na 5:30, ženy pojedou kombinační slalom od 7:00. Počasí komplikuje v Pchjongčchangu program alpského lyžování od začátku her. Kvůli silnému větru se překládal sjezd mužů i slalom žen, superobří slalom, který ovládla Ester Ledecká, měl v sobotu hodinové zpoždění. Tentokrát je na vině předpověď varující před sněžením a špatnou viditelností.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Američanka Lindsey Vonnová na trati.

Článek

Kombinační závod žen ve sjezdovém lyžování se v Pchjongčchangu pojede o den dřív, než bylo původně plánováno. Pořadatelé olympijských her ho kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesunuli z pátku na čtvrtek. Ve stejný den se tak budou v Koreji v alpských disciplínách rozdělovat dvě sady medailí, na programu je totiž i slalom mužů.

Podle upraveného programu, který dnes zveřejnili organizátoři ZOH, začnou čtvrteční soutěže ve 2:00 SEČ prvním kolem slalomu mužů ve středisku Jongpchjong. Ženy odstartují v Čongsonu ve 3:30 sjezdem. Druhé kolo mužského slalomu je naplánováno na 5:30, ženy pojedou kombinační slalom od 7:00.

Počasí komplikuje v Pchjongčchangu program alpského lyžování od začátku her. Kvůli silnému větru se překládal sjezd mužů i slalom žen, superobří slalom, který ovládla Ester Ledecká, měl v sobotu hodinové zpoždění. Tentokrát je na vině předpověď varující před sněžením a špatnou viditelností.

Reklama

Související témata: