Hlavní obsah

Bizarní a psychicky těžká situace. Ale teď ji komentovat nebudu, hlásí náhradník z Pekingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dějišti her se sice nacházejí, za olympioniky jako takové ale považováni nejsou. Místo s týmem v olympijské vesnici totiž bydlí mimo ni v hotelu, takže se stravují odděleně, na stadion míří autem po vlastní ose a s mužstvem se jen připravují na ledě. A po skončení tréninku už jsou obránce Ščotka a útočníci Blümel s Tomáškem jako náhradníci zase samostatnou jednotkou.

Foto: Profimedia.cz

David Tomášek na archivním snímku

Článek

PEKING (Od našeho zpravodaje) - „Psychicky s ohledem na hlavu je tahle naše situace těžká. Lhal bych, kdybych tvrdil opak. Je to bizarní, ale teď to komentovat nebudu. Když tak někdy časem. Aspoň je fajn, že v tom jsme ve třech. Kdybych tu měl být třeba sám, bylo by to mnohem těžší," připouští David Tomášek s tím, že podobně náročné období zažíval při angažmá v Chabarovsku, které ale na konci ledna po půl roce ukončil a vrátil se do Sparty.

Přesto nelituje, že trenéru Pešánovi s manažerem Nedvědem na nabídku být náhradníkem kývl. „Počítal jsem s tím, že si v Pekingu vůbec zahrát nemusím. Vlastně je to ta pravděpodobnější varianta, i když covid je všelijaký. Teď se jen musíme udržovat v kondici a čekat, jestli přijde šance," tvrdí 26letý rodák z Prahy.

O to víc si užívá, když dorazí za týmem na stadion a jde s ním na led. I když s Blümelem a Ščotkou nosí na tréninku modré dresy a ne červené nebo bílé jako zbytek mužstva.

„Jsme rádi za každou minutu, za každý čas na ledě. Ale o moc déle na ledě zůstat nemůžeme. Jak trénink skončí, už nás z něj pořadatelé vyhánějí. Takže dost času trávíme v posilovně, beru ji jako dobrou přípravu i pro pokračování sezony," říká Tomášek.

Volný čas na hotelu tráví s parťáky hraním stolních her. „Hlavně Monopoly a Uno. A pak taky mastíme karty, jimi jde zabít čas na dlouho. PlayStation jsme ani nebrali, Honza Ščotka říkal, že je moc těžký a nechtělo se mu s tím tahat," hlásí.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Radost českých hokejistů, Roman Červenka snížil na 1:2.

Na jídlo na hotelu si nestěžuje, i když by mohlo být rozmanitější. „Není špatné, ale točíme dokola jen pár jídel. Tak aspoň že nám občas něco přivezou kustodi z olympijské vesnice. Jen je škoda, že se z hotelu nikam nedostaneme. Jsme na něm zavření, kolem je plot, za který nesmíme," lituje Tomáška.

Výjimkou jsou jen návštěvy sportovišť, vyrazil už třeba na české hokejistky. „Trochu mě mrzelo, že jsme coby náhradníci nesměli na slavnostní zahájení her. Chtěli jsme na něj jít, ale nakonec jsme si ho museli pustit v televizi," dodává odchovanec Sparty.

Reklama

Související témata: