Hlavní obsah

Děsivý moment. Hymlárová po srážce nebyla schopna sama dojít do šatny, musela do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to v probíhající 13. minutě děsivá situace. Za stavu 1:0 pro Japonky se ve středním pásmu srazily česká kapitánka Alena Mills s Klárou Hymlárovou, druhá jmenovaná se udeřila hlavou o led a zůstala na něm viditelně otřesená ležet. Naštěstí bylo hned vidět, že Hymlárová dýchá, přesto pro ni klíčová bitva o první místo ve skupině předčasně skončila.

Foto: David W Cerny, Reuters

Česká hokejistka Klára Hymlárová bezvládně leží v duelu s japonskem po srážce s Alenou Mills.

Článek
Fotogalerie

Peking (od našeho zpravodaje) - Zápas musely Češky dohrát bez své opory. „Viděly jsme se, ale každá z nás si asi myslela, že ta druhá pro puk nepůjde. Jenže jsme do něj šly obě a vyhnout jsme se chtěly až na poslední chvíli," popisovala moment Mills.

Otřesené Hymlárové se okamžitě vydaly na pomoc spoluhráčky, které ji po několika desítkách vteřin pomohly na nohy a následně ji dovezly na střídačku. Dvaadvacetiletá útočnice působící na klubové úrovni v zámořské univerzitní NCAA v týmu St. Cloud si pak za pomoci členů realizačního týmu sedla vedle střídačky a na zátylek dostala led.

Po chvíli jí pak realizační tým musel odvést do šatny, sama toho nebyla schopna. V kabině jí z nosu tekla krev a s podezřením na otřes mozku putovala do nemocnice.

„Když jsem ji viděla ležet na ledě, lekla jsem se. Vím, že mám o několik kilo víc než ona a narazily jsme do sebe fakt blbě. Mrzí mě to, snad Klára bude v pohodě," přála si česká kapitánka.

„Snad bude co nejdřív v pořádku a bude moct hrát čtvrtfinále. Hlavně, ať je brzo zdravá," doplnil kouč Tomáš Pacina po prohře 2:3 po samostatných nájezdech, která znamená pro čtvrtfinále olympijského turnaje silné Američanky.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.