Hlavní obsah

Hlavně jim to moc nekazit. Stránský je z parťáků Červenky a Kováře nadšený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z hráčů, od kterých si trenéři slibují pravidelný gólový příspěvek. Ve švýcarském Davosu to Matěji Stránskému pálí, ve 40 zápasech nasázel 17 branek a věří, že produktivní bude i na olympiádě v útoku s Kovářem a Červenkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stránský oslavuje vítězný gól na 3:2 v prodloužení se Švédy.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Jsou to páni hráči a vůbec mě nenapadlo, že bych s nimi mohl nastoupit. Hlavně se snažím jim to moc nekazit. Tlačím se do brány, vybojovávám puky," říká o své roli 28letý ostravský rodák, který však připouští, že i góly se od něj budou očekávat.

„Tím, že budu chodit i na přesilovku, je musím dávat, aby to mělo nějaký smysl. Vždycky jsem je rád dával a teď v lajně s Červusem a Kovym se od mě budou čekat," uvědomuje si Stránský, pro kterého bude olympiáda druhou velkou reprezentační akcí po loňském MS.

Foto: Český olympijský tým

Trénink českého nároďáku.

Pro uklidnění a zvýšení sebevědomí by se rád trefil co nejdříve, ideálně už ve středu proti Dánsku. „Kdyby se to totiž delší dobu nevedlo, v hlavě to začne šrotovat. Zvlášť když jde o krátký turnaj. Nechci se ale ke gólům moc upínat, abych pak nebyl zbytečně nervózní," míní o čtyři roky starší bratr Šimona, útočníka finského Jukuritu.

Poslední zápas za Davos odehrál před 11 dny. „Cítím v sobě velkou chuť a mám radost, že už pro nás olympiáda konečně začíná. Budu dělat všechno stejně jako na tréninkách, které měly tempo. Říkám si, že těžko na cvičišti, lehko na bojišti," uzavírá Stránský.

Reklama

Související témata: