Hlavní obsah

Krejčí hlásí návrat: Spadla ze mě velká tíha, zajímá mě jenom úspěch

Po čtvrtečním příletu do Pekingu odjel s týmem na hotelový pokoj, kde na pokoji čekal na výsledky testu na covid. „Jsi pozitivní,“ dozvěděl se 35letý útočník české hokejové reprezentace David Krejčí. Následné dva konfirmační testy už ale dopadly s negativním výsledkem, takže účastník her ve Vancouveru a Soči mohl v sobotu po dvoudenní pauze poprvé vyjet v čínské metropoli se spoluhráči na led.

Foto: Český olympijský tým

David Krejčí se mohl zapojit do tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - „Bohudík problém přišel hned na začátku a teď už bude všechno v pořádku," hlásí vítěz Stanley Cupu z roku 2011.

Vystrašilo vás, když vám oznámili pozitivní výsledek testu?

Kdyby mi někdo řekl, že po dvou dnech skočím na led, byl bych v pohodě. To čekání na další negativní testy ale příjemné nebylo. Aspoň jsem se ale mohl po dlouhém letu pořádně dospat, viděl jsem nějaký film a zacvičil si. Dobré je, že před středečním prvním zápasem zvládnu i několik tréninků. Už se soustředím jenom na to, abych byl lepší a lepší.

Foto: Český olympijský tým

Trénink českých hokejistů. David Krejčí uprostřed.

Jistě se vám muselo ulevit, když jste byl uschopněn, že?

Musím přiznat, že ze mě spadla velká tíha. Do Pekingu jsem přijel hrát hokej a bojovat za nároďák. Bylo by na houby, kdybych úplně bez příznaků proležel turnaj v hotelu někde mimo vesnici.

Foto: Český olympijský tým

Trénink českého nároďáku.

Trenér Pešán s vámi počítá do středu formace ke křídlům Hykovi se Sedlákem. Mohlo by to fungovat?

Dozvěděl jsem se o tom až dneska, takže před tréninkem jsme se jen krátce pobavili. Ještě si musíme sednout a některé věci si vysvětlit. Oba kluci jsou ale velice kvalitní hokejisti a myslím, že nám to půjde.

Vyzkoušeli jste si spolu i přesilovky...

Jen jsme si zkusili, kdo kde bude stát a pár dalších drobností. Potřebujeme hlavně kvalitní finální přihrávku a zakončení. Všichni kluci z obou pětek umí dát gól, nahrát, podržet si puk. Ale každý se ujme trošičku odlišné role. Snad nám to bude klapat.

Není škoda, že Švédové kvůli obavám z covidu zrušili nedělní modelové tréninkové utkání s vámi?

Mohli jsme si nějaké věci vyzkoušet, ale taky se mohl těsně před turnajem někdo zranit nebo mohl někoho trefit puk při oslabení. Musíme brát věci takové, jaké jsou.

Olympiádu jste zažil už ve Vancouveru a Soči, vždycky jste vypadli ve čtvrtfinále. Co pro vás znamená hrát pod pěti kruhy?

Jsem strašně rád, že zase můžu být olympionikem. Na minulých dvou hrách jsem docela koukal s otevřenýma očima, užíval jsem si je. Teď mě ale zajímá jediná věc. Úspěch.

Reklama