Hlavní obsah

Po zklamání z porážky s Dánskem přišla čtvrtfinálová jistota

Těžce nesly zklamání. Čtyři hodiny po zbytečné porážce s Dánskem přesto získaly české hokejisty jistotu účasti v olympijském čtvrtfinále. Pomohla jim k tomu porážka Číny se Švédskem, po níž je jasné, že minimálně dvě družstva ze skupiny B budou mít nižší počet bodů než národní tým.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

České hokejistky se radují z branky proti Dánsku.

Článek

Domácí Číňanky, které už základní část turnaje v Pekingu dohrály, zůstaly na pěti bodech a Švédky, pokud by i porazily v severském souboji Dánky, by měly s českými reprezentantkami při bodové shodě horší vzájemnou bilanci. Nějaká dělba bodů mezi skandinávskými celky nechává dokonce oba za národním týmem.

Češky mají svůj veškerý osud ve vlastních rukou. Jakákoli výhra v úterním zápase s Japonskem, zaručuje první místo a potom by se ve čtvrtfinále vyhnuly favorizovaným celkům Kanady a USA.

Trenér Tomáš Pacina dobře ví, že příčinou klopýtnutí s Dánskem byly zbytečné chyby a nevyzrálost týmu. Kapitánka Alena Mills připustila, že hráčky neprobraly ani apel trenérů. „Nijak jsme nezareagovaly. Jedním uchem dovnitř, druhým ven," připustila útočnice, podle níž chyběl klid a trpělivost v koncovce. „Nebyla odvaha se do té střely pořádně opřít," mínila.

Hráčky si podle kouče nesmí myslet, že jim někdo něco daruje. Z nezdaru se ale potřebují rychle oklepat. „Teď absolutně neřeším, na koho případně narazíme ve čtvrtfinále, protože jsme v pondělí podaly velice podprůměrný výkon. Záleží, jakou odpověď na něj v úterý dáme. Co do souboje s Japonkami najdeme ve své duši, ve svém srdci," řekl Pacina.

Reklama

Související témata: