Hlavní obsah

Pacina: To nebylo hodné olympiády! Prohráli jsme s nejslabším soupeřem před miliony lidí na celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro výkon svých svěřenek proti Dánkám neměl žádnou omluvu. A kouč hokejistek Tomáš Pacina se je po šokující prohře 2:3 ani nesnažil hájit. „Na tom zápase se mi nelíbilo vůbec nic. Jsem velice zklamaný naším výkonem,“ musel přiznat trenér.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Kouč českých hokejistek Tomáš Pacina.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Češky před úterním závěrečným zápasem proti Japonsku vědí, že jakákoliv výhra jim dává jistotu postupu z prvního místa. A čtvrtfinále už mají díky výhře Švédek nad Číňankami jisté.

Co hlavně se vám nepozdávalo?

Začali jsme hrát individuálně a roztahaně po celém ledě. Nedrželi jsme se naší hry a identity. Přístup k utkání nebyl takový, na jakém jsme se dohodli na dvou předzápasových schůzkách.

Co jste před zápasem hráčkám kladl na srdce?

Že Dánky nesmí podcenit, že tady nejsou nadarmo. Že už jsme s nimi jednou prohráli. Že budou fantasticky připravené a že budou fantasticky bránit, takže nemůžeme hrát na dlouhé přihrávky. A pak se nedaří, jedna věc se nabaluje na druhou a už je pozdě. Všechno jsme tlačili silově, vůlí... V zápase se přístup nedá změnit, ten musíte mít správný od prvního buly.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Nicoline Jensenová z Dánska (vlevo) a hrdinka duelu se Švédskem Tereza Vanišová v boji o kotouč.

Opravdu nešlo s družstvem něco udělat?

Jde to jen strašně těžko. Snažili jsme se měnit složení lajn. Některé hráčky chodily na led častěji. Vyměnili jsme gólmanky. Bohužel se nám nepodařilo projev týmu změnit. Dostávali jsme se do křeče. Holky nejsou dost zkušené, aby si s takovou situací poradily.

Překvapilo vás, že na olympijských hrách dojde k podcenění soupeřek?

Vidím za ním nevyzrálost kolektivu. Pořád ještě úplně dobře nevíme, jak se jde vyrovnaně od vítězství k vítězství. Nesmíme si myslet, že nám někdo něco daruje. A že můžeme vyhrát, když se holky budou zkoušet prosazovat samostatně. Jsme dobrý tým pouze tehdy, když držíme pohromadě, kombinujeme a podporujeme se. Jakmile stojíme a jsme roztahaní po celém hřišti, neporazíme nikoho. Ani ze skupiny B.

Na smolné teče a nevyužité tutovky nenaříkáte?

Právě tyhle věci se stávají, když nehrajete správným způsobem. Měli jsme samozřejmě dost šancí, prázdnou bránu před sebou... Ale kotouč se odrazí o centimetr jinam, než potřebujete, protože nerespektujete olympiádu, nerespektujete soupeře.

Zvýšit hlas by nepomohlo?

Holky potřebovaly k obratu klid. Nekřičel jsem na ně, ani jim nenadával.

Jak družstvo nabudit, když už v úterý vás čeká klíčový zápas s Japonkami o první místo ve skupině? Vítěz bere vše...

Holkám nemusím vůbec nic říkat. Prohráli jsme s nejslabším soupeřem na olympiádě před miliony a miliony lidí na celém světě. Podali jsme výkon, který není hodný olympiády.

Věříte, že v úterý podáte zcela odlišný výkon?

Věřím. A když ne v úterý, tak už nikdy. Pořád to máme ve svých rukách. Záleží, co najdeme ve své duši, ve svém srdci. Moje dosavadní zkušenosti s holkami napovídají, že podají výborný výkon.

V čem je největší síla Japonek?

Jsou strašně rychlé, šikovné. Velice dobře koučované. Jakákoliv chyba je trestaná rychlým protiútokem. Čeká nás těžší zápas než s Dánkami. Když se ale vrátíme ke své hře, máme velkou šanci vyhrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články