Hlavní obsah

Výhra nad USA? Pravděpodobnost je asi taková, jako že v Praze dnes spadne meteorit, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roli totálních outsiderek přisoudili experti českým hokejistkám před bojem o semifinále s USA na olympijském turnaji v Pekingu. Úspěch českých reprezentantek by se prý rovnal zázraku. „Pravděpodobnost, že Češky vyhrají, je asi taková, jako že dneska v Praze spadne meteorit," hodnotí Karel Brettschneider, senior bookmaker společnosti Chance, šance svěřenkyň trenéra Tomáše Paciny v souboji se zámořským gigantem. Ten se hraje v pátek ráno od 5:10. Američanky jsou takovým favoritem, že na jejich vítězství v utkání nelze ani vsadit.

Foto: David W Cerny, Reuters

České hokejistky Denisa Křížová a Tereza Vanišová oslavují gól proti Japonsku.

Článek

Pro někoho jsou slova experta krutá, dominance výběrů USA a Kanady v bitvách se zbytkem světa je však jednoznačná. Určitě nejde o dehonestaci výkonů českého celku. „Američanky jsou prostě jasnými favoritkami, čeká se, že určitě vyhrají," naznačuje Brettschneider, že by měl duel být vlastně jednoznačnou záležitostí.

S tím souhlasí i Pavol Boško, hlavní bookmaker Tipsportu. I on zdůrazní, že jeho slova neznamenají, že by měl něco proti českému ženskému hokeji. „Je to v podstatě velmi jednoduché. V ženském hokeji je prostě obrovský rozdíl mezi zámořím a zbytkem světa. Týmy USA a Kanady prohrávají jedině v tom případě, pokud hrají spolu. Podobně je tak (ne)vypsaný kurz i na zápas Kanada–Švédsko," upozorňuje Boško, že nelze sázet na výhru Kanady.

Že jsou karty jasně rozdané, to si prý uvědomují samotné české hokejistky i jejich kouč. „Třeba nám opravdu pomůže, že se od nás nebude nic čekat, a spadne z nás tlak," zamýšlí se hlavní trenér Tomáš Pacina.

Podle experta Tipsportu je jasné, že fanoušci budou českým hokejistkám držet palce. „Perličkou je, že i když nejsou vypsány sázky na favorita, osmdesát procent sázek je na výhru našich hokejistek. Lidé by to vítězství holkám hodně přáli," dodává Boško. Na to, že české hokejistky uhrají s favoritkami po šedesáti minutách nerozhodný výsledek, nebo, že dokonce duel vyhrají, je vypsaný kurz 30:1.

Reklama

Související témata: