Hlavní obsah

Ledový Peking. Boj Sáblíkové o medaili očima Karolíny Erbanové

Aktualizováno

Celé Česko bylo v pozoru, protože na své oblíbené pětikilometrové trati v Pekingu se představila rychlobruslařská legenda Martina Sáblíková, která si dojela pro bronzovou olympijskou medaili. Její závod byl pochopitelně také hlavním tématem studia Ledový Peking na Sport.cz, kde přišla mimo jiné řeč také na klasické a akrobatické lyžování.

Záznam: Ledový Peking - 8. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Se studiem pod taktovkou moderátora Radka Šilhana se bezprostředně po jízdě Martiny Sáblíkové spojila její někdejší reprezentační kolegyně Karolína Erbanová.

Na úvod ale nemohlo chybět ohlédnutí za včerejším zklamáním po porážce českých hokejistů s Dánskem, které přímo z místa rozeberal redaktor Sport.cz Jan Škvor.

Hostem byla také běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová. Účastnice minulých her v Pchjongčchangu kromě dramatického čtvrtečního závodu žen na 10 kilometrů, v němž fenomenální Norka Therese Johaugová vyhrála o pouhé čtyři desetinky sekundy před Finkou Kerttu Niskanenovou, mluvila také o svém osobním životě a očekávaném přírůstku do rodiny.

Postřehy z akrobatického lyžování přidala někdejší úspěšná česká reprezentantka v tomto sportu Šárka Razýmová, rozená Sudová.

Velkým tématem české výpravy v Pekingu je pochopitelně Ester Ledecká, která se po obhajobě zlata v paralelním obřím slalomu rychle přeorientuje na alpské lyžování. Už v pátek ji čeká další obhajoba zlata v super-G.

Jak se česká obojživelnice chystá na další velký závod, o tom poreferoval přímo z dějiště redaktor Sport.cz Michal Osoba.

Ve studiu byla hostem také Alexandra Smoláková, která studovala čtyři měsíce v Číně. O nejlidnatější zemi světa si moderátor povídal s Janem Hebnarem, jenž zná Čínu ze všech možných stran.

Reklama

Související témata: