Hlavní obsah

Hrubec má i další test negativní a může na led! S týmem ale nesmí cestovat ani stravovat se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brankář české hokejové reprezentace Šimon Hrubec měl v sobotu po příletu do Pekingu pozitivní test na koronavirus. První konfirmační test však dopadl negativně, stejně jako ten druhý, takže gólman Omsku se v neděli večer čínského času může poprvé zapojit do tréninků s týmem.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Šimon Hrubec na tréninku národního týmu v Praze

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Z olympijské vesnice však necestoval se zbytkem týmu a k mužstvu se připojil až na stadionu.

V dalších sedmi dnech navíc musí Hrubec na hrách fungovat v režimu blízkého kontaktu – nikoli kvůli vlastnímu pozitivnímu testu po příletu na letišti, ale vzhledem k tomu, že se nákaza prokázala u zahraničního spolucestujícího z letadla.

Jako blízký kontakt může rodák z Vimperku trénovat a hrát zápasy, avšak cestovat či stravovat se musí odděleně od zbytku týmu. V hokejovém týmu se stejný režim týká také útočníka Lukáše Sedláka a videoanalytika Aleše Vladyky.

Hrubec v Praze dlouho bojoval s pozitivními výsledky na koronavirus, kvůli kterému nemohl v tomto týdnu odletět do Pekingu ani s druhou částí národního týmu. Série negativních výsledků na covid se dočkal až v pátek, kdy pak obratem zamířil přes Istanbul do Číny.

Stejný problém jako Hrubec měl po příletu do Pekingu i útočník David Krejčí. I jemu vyšel na letišti pozitivní test, následné dva konfirmační ale byly negativní, a tak forvard Olomouce po dvou dnech izolace v olympijské vesnici mohl v sobotu poprvé trénovat s nároďákem.

Reklama

Související témata: