Hlavní obsah

Norové po biatlonovém zlatu děkovali slovinské fyzioterapeutce

Norská biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová po sobotním triumfu ve smíšené štafetě na olympijských hrách označila ze největší hrdinku dne fyzioterapeutku slovinského týmu. Ta totiž našla krátce před startem chybějící součást její zbraně, bez níž by cesta za zlatem byla prakticky vyloučená.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Vítězná norská biatlonová štafeta.

Článek

"Obrovský dík patří slovinské fyzioterapeutce, který nám zachránila závod. Byla to skutečná hrdinka dne," napsala na instagramu Röiselandová.

Ula Hafnerová našla krátce před startem ve sněhu součást mířidel zbraně Röiselandové a předala je členovi norského týmu. Ten připravil dioptr úvodní člence štafety na podložku, kde ho před první střelbou našla. Vedoucí žena Světového poháru sice musela nejprve součástku zašroubovat, ale zachovala klid a z celé nepříjemnosti vyvázla jen s jedním dobíjením.

I díky tomu mohla jednatřicetiletá biatlonová hvězda po jedenácti titulech mistryně světa slavit první olympijské zlato. "Jsem ráda, že jsem to našla. Ráda jsem pomohla," citovala agentura SID slovinskou zachránkyni Hafnerovou.

Finišmanem norské štafety byl Johannes Thingnes Bö, i když v Pekingu funguje v omezeném režimu kvůli tomu, že byl blízkým kontaktem pozitivně testovaného sdruženáře Jarla Magnuse Riibera. "Směl jsem tu jen trénovat a vyhrát zlato pro Norsko," smál se hvězdný biatlonista po novinářském dotazu na olympijský režim.

Svou situaci známý vtipálek dokumentoval i při slavnostní fotografii s kolegy ze štafety Olsbuovou Röiselandovou, Tiril Eckhoffovou a bratrem Tarjeiem, od nichž si držel odstup nataženou paží.

Reklama

Související témata: