Hlavní obsah

Od kuřete po totální vyhoření! Nejtěžší je být veřejným majetkem, vzpomíná Soukalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanouškům připravila tolik radosti. Nejúspěšnější biatlonistka české historie Gabriela Soukalová ale během své kariéry i po ní nezažívala zdaleka jen veselé momenty. V podcastu Mixzóna vzpomíná maminka čtyřměsíční dcery Izabely především na své dvě olympijské účasti a marný boj o start na třetích hrách, ale prozrazuje i to, v čem chápe svoji nástupkyni Markétu Davidovou.

Foto: Sport.cz s Právo

Gabriela Soukalová byla podcastu Mixzóna.

Článek

Vyhrála velký křišťálový glóbus, stala se mistryní světa a má dvě olympijské medaile. Nebo tři? I když od veleúspěšného vystoupení českých biatlonistů v Soči uplynulo už osm let, stále ještě po diskvalifikaci ruské štafety nedoputovaly medaile k jejich právoplatným majitelkám.

„Informace se snažím zjišťovat každý rok,“ přiznává Soukalová s tím, že víc ji vleklé prodlení mrzí kvůli Jitce Landové s Evou Puskarčíkovou, které medailovou radost v Soči nezažily.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gabriela Soukalova (@gabrielakoukalova)

Obhajovat své medaile v Pchjongčchangu ale už pod tehdejším příjmení Koukalová nemohla. Ostře sledovaná kauza problémů s lýtky neměla sportovní happyend. Příčina jejich potíží? „Zažila jsem něco jako totální vyhoření, spousta věcí mi nedávala smysl,“ vzpomíná v Mixzóně na nelehké období.

Nyní je i jako čerstvá maminka plně vytížená, věnuje se své nadaci i několika pracovním aktivitám. Ale přenosy z biatlonu? Ty si nenechá ujít. „Když nestíháme, pouštíme si je večer ze záznamu,“ vypráví.

A tak má i o současném dění výborný přehled. V čem vidí podobnost mezi sebou a úřadující mistryní světa Markétou Davidovou? „Markéta má určitě lepší disciplínu, než jsem měla já,“ směje se. Přesto pojítko mezi oběma biatlonovými esy najde.

A zvažované plány Davidové na brzký sportovní důchod? „Docela dobře to chápu,“ přiznává Soukalová, která byla k podobnému kroku odhodlaná rovněž už v 28 letech. Jenže osud její kariéru ukončil ještě dřív…

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články