Hlavní obsah

Poplach ve slovenském týmu. Největší hvězda se nakazila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odlet největší hvězdy týmu je rázem nejasný. Útočník Omsku a předpokládaná velká opora slovenských hokejistů Peter Cehlárik se čerstvě zařadil mezi nakažené koronavirem. Do Pekingu se zřejmě hned tak nedostane a teoreticky může být ohrožen i jeho start v úvodu olympijského turnaje.

Peter Cehlárik v dresu Omsku.

Článek

První případ u slovenských hokejistů paradoxně potkal prakticky největší hvězdu. Útočník působící v elitním celku KHL byl na minulém MS v Lotyšsku kapitánem národního týmu a byl také vyhlášen nejlepším útočníkem podle direktoriátu turnaje.

„Dnes jsme měli na tréninku jedenáct hráčů a dva brankáře. Zatím je to velmi dobré až na Petra Cehlárika, který byl pozitivní. Budeme ze dne na den sledovat, co z toho bude a podle toho rozhodovat," vyjádřil se pro slovenská média asistent generálního manažera týmu Oto Haščák.

Velká část týmu má odletět ve středu z Vídně do Istanbulu a pak do Pekingu. Čtyři hráči z české extraligy mají přiletět do Číny až 4. února. Program Slováků v Pekingu začíná 7. února přípravou s Němci. Ve skupině startují 10. února s Finskem, dále mají za soupeře Švédsko a Lotyšsko.

Reklama

Související témata: