Hlavní obsah

Sdruženář Portyk se po skoku na středním můstku dělí na ZOH o 13. místo

Z českých sdruženářů si v prvním závodě na zimních olympijských hrách v Pekingu zatím nejlépe vede Tomáš Portyk. Po skoku na středním můstku je třináctý. Do desetikilometrové běžecké části vystartuje neohroženě v čele Japonec Rjota Jamamoto, který skočil 108 metrů a vypracoval si náskok 38 sekund před Rakušanem Lukasem Greidererem. Další čeští reprezentanti Ondřej Pažout, Lukáš Daněk a Jan Vytrval jsou ve třetí desítce.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Sdruženář Tomáš Portyk během olympijského závodu.

Článek

Portyk skočil 97 metrů a dělí se o třináctou příčku s Japoncem Jošitem Watabem. Na vedoucího Jamamota ztrácejí minutu a 29 sekund, od elitní desítky je dělí třináct sekund. O metr méně než Portyk skočil Pažout, který byl v této disciplíně loni překvapivě třináctý na MS.

Bodově se ale vzhledem k příznivějšímu větru zařadil až na 22. místo se ztrátou dvou minut a 12 sekund na čelo. Daněk po skoku dlouhém 97 metrů vystartuje sedm sekund za ním ze 25. pozice, Vytrval dopadl na 92,5 metru a je devětadvacátý s mankem dvou minut a 38 sekund na Jamamota.

Startovní pole závodu na středním můstku je ochuzené o řadu špičkových sdruženářů kvůli koronaviru. První olympijský závod nestihl král této sezony Jarl Magnus Riiber z Norska ani olympijský šampion ze Soči 2014 i Pchjongčchangu 2018 Erik Frenzel z Německa.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tomáš Portyk je na tom z českých sdruženářů v Pekingu zatím nejlépe.

Běžecká část začne ve 12:00 SEČ.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.