Hlavní obsah

Slalomová šampionka Vlhová kvůli zranění na ZOH startovat nebude

Slovenská lyžařka Petra Vlhová se už na olympijských hrách v Pekingu nepředstaví. Vítězku slalomu trápí zánět šlachy v kotníku, kvůli němuž vynechala už páteční superobří slalom a nenastoupila ani do sobotního úvodního tréninku sjezdu. V původním plánu měla ještě kombinaci, jež je na programu ve čtvrtek.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Slovenská lyžařka Petra Vlhová se už na olympijských hrách v Pekingu nepředstaví

Článek

"Petra se rozhodla nestartovat v kombinaci kvůli zhoršení zánětu šlachy v kotníku. Tento zánět ovlivňoval její přípravu už v minulých týdnech," uvedl v tiskové zprávě Slovenského olympijského výboru trenér Mauro Pini, jehož svěřenkyni trápí kotník od listopadu.

"Petra nechtěla, aby se tato situace na olympiádě ještě zhoršila, protože do konce sezony máme před sebou ještě důležité cíle. Vrátí se na Slovensko, kde absolvuje léčbu. Plánuje strávit několik dnů doma, aby se o olympijské emoce podělila se svými blízkými a aby získala energii potřebnou na náročný závěr Světového poháru," dodal Švýcar Pini.

Vlhové se v Jen-čchingu nevydařil úvodní obří slalom, v němž obsadila 14. pozici. Vše si ale vynahradila ve slalomu, v němž po osmém místě z prvního kola dosáhla skvělou druhou jízdou na vysněné zlato.

V sezoně už šestadvacetiletá Slovenka s předstihem získala malý glóbus za hodnocení slalomu a stále může zabojovat o obhajobu velkého glóbu za celkové hodnocení Světového poháru z minulého ročníku.

V průběžném pořadí je Vlhová druhá se ztrátou pouhých 17 bodů za americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou, která nedokončila ani jeden z olympijských slalomů. Celkově třetí Italka Sofia Goggiová, která po zranění kolena doufá v olympijský start ve sjezdu, za slovenskou lyžařkou zaostává už 240 bodů.

Reklama

Související témata: