Hlavní obsah

Slovensko přivítalo bronzové hokejisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízdou v otevřeném autobusu a setkáním s fanoušky na náměstí oslavili slovenští hokejisté zisk bronzových medailí v Pekingu. „Je to neskutečné. Tohle jsem nikdy nezažil,“ neskrýval nadšení kapitán týmu Marek Hrivík.

Slovenská hokejová reprezentace se vrátila ze ZOH v PekinguVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Hokejisti v otevřeném autobusu projeli slovenským hlavním městem a všude je pozdravovali fanoušci. „Jsem moc šťastná, že hokejisti získali bronz a můžeme jim tímto způsobem poděkovat," řekla Sport.cz fanynka, která přijela s kamarádkou z Trnavy. „Je to deset let, co jsme na náměstí slavili zisk stříbra na mistrovství světa, ale tento bronz z olympiády je ještě vzácnější," domnívá se Karol z Bratislavy.

Na Náměstí Slovenského národního povstání čekalo na hokejisty několik tisíc lidí, kteří je přivítali skandováním „Děkujeme, děkujeme". Největší pozornost poutal 17letý Juraj Slafkovský, který se stal nejlepším střelcem turnaje a členem All Star týmu. Na pódiu musel vysvětlit svou hlášku, že na tomto turnaji by dal branku, i kdyby stál v bufetu na hot dog. „Normálně bych to z té fronty u bufetu hodil na branku," smál se nový idol slovenských fanynek. „Formu jsem odložil na tu správnou akci. Užívám si to. Máme nejlepší fanoušky na světě," dodal Slafkovský.

Náměstí aplaudovalo také sedmdesátiletému kanadskému trenérovi Craigu Ramsaymu, který působí u slovenské reprezentace přes čtyři roky a Peking byl jeho největším úspěchem. „Jsem moc hrdý na všechny hráče a na celé Slovensko," řekl Ramsay na tiskové konferenci. „Kluci mi při oslavách zničili můj oblek i košili. Slavit s nimi však bylo pro mě opravdu něco speciálního," dodal trenér.

Reklama

Související témata: