Hlavní obsah

Americký expert vysekl Čechům pochvalu, pomohl jim i řev z internetu. Pět kluků má na MLB, věří kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledek, s nímž se předem počítalo. I přes na první pohled výraznou porážku 2:10 hledá trenér baseballistů Pavel Chadim jen samá pozitiva na zápasu proti olympijským vítězům z Japonska na turnaji World Baseball Classic v Tokiu. Češi ještě ve třetí směně vedli nečekaně 1:0 a měli mnoho dalších světlých chvil v utkání, které se hrálo před vyprodanými ochozy slavného Tokyo Dome. „Jsem rád, že si to kluci zkusili, budou z toho těžit v budoucnu. V několika směnách jsme dostali zbytečné body, ale s nejlepším týmem na světě se to stává,“ hodnotí utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih baseballového utkání ČR - Japonsko

 
Článek
Fotogalerie

Slova, která se amatérům na profesionálním turnaji krásně poslouchají. Pochvalu českému týmu vysekl i Michael Clair, mediální expert z Major League Baseball. „Tady můžeme vidět, že světový baseball potřebuje evropské týmy. Česká republika dokázala, že může hrát s každým. Mezinárodní baseball potřebuje ukázat, že nezáleží, odkud jste, v jakých podmínkách se připravujete, čím se živíte. Baseball je univerzální. V každém zápase může vyhrát kdokoli," cituje Claira tisková zpráva ČBA.

Zpočátku zaskočil Japonce nadhazovač Ondřej Satoria, který točenými míči dokázal vyoutovat hned na začátku zápasu tři nejlepší japonské pálkaře. „A moment, kdy poslal do dugoutu přímo z domácí mety slavného pálkaře Šoheje Ohtaniho, nejlepšího hráče světa, byl spektakulární," upozorňuje kouč Pavel Chadim na situaci ve třetí směně ještě za českého vedení. „Myslím, že s tím už se dá trošku baseballově umřít. Ondra si balon může nechat pro vnoučata. Nezapomenutelný zážitek," culí se. „Vést nad Japonskem ve třetí směně, to svou hodnotu má," upozorňuje.

Marek Chlup navíc dokázal hned v první směně trefit míč, který na něj letěl přes 160 kilometrů v hodině z rukou slavného pálkaře Rokiho Sasakiho. „Strašná čísla, neuvěřitelné. A když potom Martin Červenka stáhl první bod a vedli jsme, na tyhle momenty budu rád vzpomínat," vypíchne kouč další velký zážitek. „Myslím si, že tady máme klidně pět kluků, co by mohli hrát Major League Baseball," prohlašuje sebevědomě. „Když člověk prohraje, brání se zápas zařadit mezi největší v kariéře. Ale asi tam patří..."

Hotel českých baseballistů v TokiuVideo: Tomáš Icík/ČBA

Když se Japonci ptali Chadima na atmosféru, vysekl jim poklonu. „Nejlepší hráči jsou Japonci, nejlepší fanoušci jsou japonští a pro mě je nejlepší hráči historie Ičiró Suzuki," řekl spokojeným japonským žurnalistům. „Byly to dnes fantastické pocity na ploše, ale když jsem tady byl jako divák před 17 lety, tak to se mnou hrklo více. Asi proto, že jsem byl mladší. A možná i díky tomu jsme na to teď byli připravení," poukazuje Chadim, že Češi trénovali na utkání před řevem fanoušků z reproduktorů, který stáhl z internetu.

Reklama

Související témata: