Hlavní obsah

Badmintonisté porazili v kvalifikaci Ázerbájdžán 3:1 a postoupili na ME družstev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští badmintonisté postoupili na mistrovství Evropy družstev v roce 2024. Výběr trenéra Oscara Martíneze zdolal dnes ve finále kvalifikační skupiny v pražských Štěrboholech 3:1 na zápasy Ázerbájdžán a zajistil si účast mezi osmi nejlepšími týmy kontinentu. Šampionát se uskuteční od 14. do 18. února v polské Lodži.

Foto: Mao Siqian / Xinhua News / Profimedia

Badminton - ilustrační foto

Článek

„Je to pro nás velmi prestižní a motivující. Budeme tam s Francií, Anglií nebo Dánskem. Jedná se o jeden z největších turnajů Evropy,“ řekl v tiskové zprávě badmintonista Jan Louda.

Češi se do finálového duelu o jediné postupové místo dostali díky úspěšným výkonům v základní skupině. Nejprve porazili Portugalsko 5:0, poté si poradili s Rakouskem 4:1.

Proti Ázerbájdžánu získal první bod Louda, jenž porazil v souboji jedniček Adeho Resky Dwicahya. V utkání odvrátil mečbol. „Mohl jsem klidně prohrát, protože jsem na mečbol zahrál prasátko a míček mohl úplně v pohodě spadnout na moji stranu. To bylo štěstí. Jsem rád, že jsem si to pak ve třetím setu v klidu pohlídal,“ uvedl Louda.

Ve druhém duelu sice prohrál Jiří Král s Dickym Dwi Pangestuem, po něm ale Dominik Kopřiva porazil po hodině a 22 minutách Muhammada Khadafiho. Rozhodující třetí bod zajistili v deblu Adam Mendrek a Ondřej Král.

„Před zápasem jsme si řekli, že víme, jaké kvality máme, když jsme uvolnění. Chtěli jsme to prodat a hlavně nebýt vystresovaní. Hodně nás těší, že jsme vyhráli naši skupinu a jsme na ME. Myslím, že to rozhodl první zápas Honzy Loudy, který to po prvním prohraném setu dokázal otočit,“ dodal Mendrek.

Na mistrovství Evropy týmů naopak nepostoupily české badmintonistky, které v kvalifikaci v nizozemském Arnhemu neprošly ze základní skupiny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.