Hlavní obsah

Badmintonové mistrovství ČR startuje bez úřadujícího šampiona Loudy

Bez úřadujícího šampiona Jana Loudy odstartuje v pátek mistrovství České republiky v badmintonu. Čtyřnásobný vítěz se z turnaje v Českých Budějovicích omluvil kvůli zranění nohy. Mezi ženami bude titul obhajovat Tereza Švábíková. Turnaj začne v pátek v 10:45. Nedělní finálová utkání se uskuteční od 10:00.

Foto: Archiv Adama Mendreka

Badmintonista Adam Mendrek v akci.

Článek

"Nakonec hrát nebudu. Mám delší a chronické zranění na nártu, které trvá od října," řekl Louda ČTK. "Přes vánoční svátky jsem měl pauzu a doufal, že to přestane bolet. Když jsme se ale v lednu začali připravovat, pořád to bolelo. Na Olympu jsem absolvoval rázové vlny, magnety a další rehabilitace, bohužel to však nepomáhalo. U doktora jsme se domluvili, že teď domácí mistrovství a tréninky vynechám. Snad se to zlepší. Chci se nyní připravovat na turnaje v březnu," uvedla česká jednička a 55. hráč světa.

Šampionát se odehraje v českobudějovické hale, kde hrají volejbalisté Jihostroje. Do Jižních Čech se turnaj vrací po šestnácti letech.

Dvaadvacetiletá Švábíková zaútočí na sedmý domácí titul, ve čtyřhře budou favority Adam Mendrek a Ondřej Král. "Moc se těšíme, že tu uvidíme v akci naše nejlepší hráče a hlavně olympijské naděje. Vždyť několik z nich bude usilovat o místa v Paříži 2024," uvedl ředitel turnaje Radomír Liebl.

Reklama

Související témata: