Hlavní obsah

Bronz, stříbro a kadeřník. Půjdu shodit ten květák, naplánoval si Přívratský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé si na Evropských hrách užil medailový ceremoniál, po bronzu ze vzduchovky přidal střelec Jiří Přívratský ještě cennější kov ve třípolohové střelbě z malorážky. A to ho ve Vratislavi čeká s malorážkou ještě soutěž mixů a družstev.

Foto: ČOV/Barbora Reichová

Jiří Přívratský slaví svou druhou medaili na Evropských hrách.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ V disciplíně, v níž střelci střídají polohy vestoje, vkleče a vleže, je světovou jedničkou, v kvalifikaci byl šestý. Do rozstřelu o zlato šel z první pozice, ale v něm měl navrch Maďar Zalán Pekler. „Trochu mě mrzí, že se zlato nepovedlo urvat. Ale mám medaili, rozhodně si nemůžu stěžovat,“ věděl.

Dvaadvacetiletého Přívratského nabudila i nespokojenost po kvalifikaci. „Byly v ní enormně vysoké výsledky, klobouk dolů před všemi. Ale já byl na sebe naštvaný za toho stojáka, to snad ani není publikovatelné, co mi běželo hlavou,“ přiznával.

Ve finále už se musel srovnat i s vcelku bouřlivou atmosférou v hale, kterou střelci obvykle nevyhledávají. „Na kvalifikaci máme klid, kotel bývá až ve finále. Nic s tím neuděláme, tak nezbývá než si zvyknout,“ hlásil.

Na medailové oslavy není čas, Přívratský má ve Vratislavi nabitý program. Na jednu aktivitu si ale prostor najde. „Půjdu shodit tenhle květák z hlavy. Už to mám přerostlé, na fotky to pak nevypadá moc dobře,“ plánoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články