Hlavní obsah

Češi na Pražském baseballovém týdnu dál vítězí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj nabírá na tempu. Druhým hracím dnem pokračoval 41. ročník Pražského baseballového týdne. Opět se dařilo oběma českým výběrům, tedy mužské reprezentaci a týmu Czech Prospects. Bez porážky je také Španělsko. A právě souboj španělského výběru s českou reprezentací rozhodne o vítězi skupiny A. Hraje se v pátek večer od 19:00. Odpoledne pak bude v Krči patřit tradičnímu a atraktivnímu homerun derby.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Dobrá práce! Češi zatím na pražském turnaji vítězí.

Článek

Po výhře nad Řeckem čekal na český národní tým další zápas. Tentokrát se utkal s výběrem mladých hráčů, jenž působí pod názvem Old World Baseball.

Na první doběh utkání si museli fanoušci počkat do druhé směny. V ní se prosadil Jakub Hajtmar jednobodovým homerunem a poslal domácí do vedení. Ve čtvrté směně jej napodobil Filip Smola, který tak zaznamenal druhý homerun na turnaji. „Na pálce se cítím výborně. V prvním stavu na pálce mi to trochu nevyšlo. Jejich nadhazovač nebyl moc dobrý, ale stejně mě porazil. Ve druhém stavu jsem si šel pro tvrdý odpal a povedlo se mi to trefit až za plot," líčí Smola.

Baseballisté představují nové dresy české reprezentaceVideo: Baseball Czech

V páté směně se české pálky rozběhly ještě víc a Češi si pěti doběhy vytvořili solidní náskok pro zbytek duelu. Navíc se mohli spolehnout i na své nadhazovače. Startující Filip Čapka totiž Američanům povolil pouze jeden doběh v pěti směnách. Na jeho práci výborně navázali střídající nadhazovači Lukáš Hlouch, David Mergans a Jan Tomek. Ve zbytku duelu nepovolili ani jeden doběh. Češi si tak i ve druhém utkání na turnaji připsali výhru 8:1.

„Šli jsme do zápasu s tím, abychom jej vyhráli a měli jistotu postupu do semifinále," poukazuje zkušený reprezentant Jakub Hajtmar. „Výborně nám zaházeli nadhazovači a měli jsme odpaly v těch situacích, když jsme to potřebovali. Jejich obrana nám také trochu pomohla. Španělsko patří mezi pět nejlepších týmů v Evropě. Pokaždé dovezou velmi kvalitní tým. A to jsou zápasy, na které se připravujeme a chceme hrát. Jakákoliv malá chyba nás může stát vítězství," dodává k dalšímu zápasu.

V pátek večer od 19:00 čeká na svěřence Pavla Chadima zápas se Španělskem. Vítěz duelu si zajistí první místo ve skupině A. Již dopoledne si zahraje také výběr českých mladíků, který je zatím ve skupině B neporažen. Ve čtvrtek ve svém druhém zápase na turnaji porazil litevský tým Utenos Titanai 11:3. Tentokrát je čeká těžší soupeř tým Hakusoh Globetrotters, jenž patří mezi favority turnaje.

Pražský baseballový týden:
ČR - Old World Baseball 8:1
Czech Prospects - Utenos Titanai 11:3
Španělsko - Řecko 4:2
Hakusoh Globetrotters - The North Baseball 16:0

Reklama